Di kalangan peminat fesyen streetwear jenama New Era pastinya sudah tidak asing lagi. Jenama yang terkenal dengan barangan headwear dan juga pakaian tersebut telah menjadi salah satu nama ikonik dalam fesyen streetwear yang kini mendapat tempat di hati penggemar fesyen.

Bertindak selaku pengeluar topi rasmi bagi NFL, MLB dan juga NBA juga telah banyak mencorak jenama New Era menjadi pilihan ramai. Diasaskan pada tahun 1920 di New York, jenama yang cukup popular dengan rekaan dan kualiti topi keluarannya kini melancarkan flagship store atau butik eksklusif pertamanya di Malaysia.

New Era Lancarkan Flagship Store Pertama Di The Starhill

Baru-baru ini, MASKULIN sempat mengikuti majlis pelancarannya yang berlangsung dengan cukup meriah. Sejak penubuhannya, jenama ini telah berkembang menjadi simbol global keaslian, keperibadian dan ekspresi diri di kalangan pengerak sub budaya seperti hip hop, skateboarding dan banyak lagi.

Daripada menyediakan topi rasmi untuk liga dan kelab sukan utama dari seluruh dunia kepada kerjasama dengan ikon budaya, New Era telah secara konsisten menolak sempadan fesyen dan budaya pakaian jalanan.

IKLAN

New Era Lancarkan Flagship Store Pertama Di The Starhill

Bagi mengalu-alukan kehadiran perdana Malaysia yang pertama di New Era mereka turut mempersembahkan pratonton koleksi yang akan dijual di kedai, dengan pertunjukan fesyen yang menampilkan pakaian dan aksesori lelaki, wanita dan kanak-kanak.

Selain itu pemuzik tempatan iaitu SonaOne, Asyraf Nasir dan SYA—yang merupakan artis wanita Malaysia pertama yang bekerjasama dengan New Era untuk kempen global ‘Fit For Glory’ mereka dengan lagunya “Glory” dipersembahkan kepada penonton yang terdiri dari pihak media, selebriti tempatan dan peminat.

IKLAN

New Era Lancarkan Flagship Store Pertama Di The Starhill

Butik eksklusif New Era di The Starhill menampilkan palet warna kontemporari kelabu dan biru sejuk dengan rak keluli tahan karat. Apa yang membezakannya 21 kedai di seluruh negara ialah produknya disusun mengikut koleksi di sepanjang dinding yang ditetapkan dan dipamerkan pada paras mata untuk penyemakan imbas yang lebih mudah dan mudah.

IKLAN

Ia juga memperkenalkan paparan LED yang canggih, menawarkan pelanggan pengalaman membeli-belah yang tinggi dan mengasyikkan yang mencerminkan dedikasi jenama terhadap inovasi dan penyelesaian runcit yang berfikiran ke hadapan.

New Era Lancarkan Flagship Store Pertama Di The Starhill New Era Lancarkan Flagship Store Pertama Di The Starhill

Di sebalik rangkaian meluas tudung kepala, pakaian dan aksesori, kedai utama itu juga akan menjadi satu-satunya kedai di Malaysia yang membawa koleksi eksklusif dan produk kerjasama seperti koleksi visor October’s Very Own, Disney, Warner Bros dan the Fear of God. Jika anda peminat topi yang sejati bolehlah lawati butik ini yang terletak di The Starhill, Jalan Bukit Bintang, Kuala Lumpur!