Adat masa bercinta semua benda nampak manis, kekadang kentut pun bau wangi. Tapi para lelaki perlu berhati-hati kerana sememangnya ada wanita yang ‘pisau cukur’, dia hanya perlukan duit anda sahaja, dan mempergunakan kecantikkannya untuk mengikis duit anda. Anda pula fikir bahawa yang wanita tersebut cintakan anda.

Ada wanita yang benar-benar tulus mencintai lelaki kaya yang tidak memerlukan duit lelaki untuk menanggung perbelanjaannya, namun anda harus berhati-hati dengan wanita yang pandai berlakon baik agar anda terpedaya dan terus hanyut dalam cintanya.

Bukan susah hendak tahu seorang wanita itu gila harta atau tidak, mari kita lihat.

 

Lihat reaksi

Perhatikan 6 Ciri Ini Pada Teman Wanita Kamu, Jika Ada Baik Tinggalkan Saja

Berbohonglah dengan mengatakan bahawa anda pura-pura ‘bangkrup’. Wanita yang baik akan membantu anda untuk keluar dari masalah sedangkan wanita mata duitan akan lari meninggalkan anda. Wanita seperti ini anda haruslah berhati-hati, dia hanya akan muncul apabila anda ada duit sahaja.

 

Setiap hari minta belanja

Perhatikan 6 Ciri Ini Pada Teman Wanita Kamu, Jika Ada Baik Tinggalkan Saja

Setiap kali keluar ada saja permintaannya, semua benda kalau boleh hendak minta anda belanja. Wanita yang tidak gilakan harta anda, dia tahu rasa malu untuk sering meminta kepada anda. Tetapi bagi wanita yang hendak kikis harta anda, pergi tandas bayar 50 sen pun dia minta dengan anda.

IKLAN

 

Pinjam duit lepas itu diam

Perhatikan 6 Ciri Ini Pada Teman Wanita Kamu, Jika Ada Baik Tinggalkan Saja

Selalunya rakan-rakan sahaja yang jenis seperti ini. Tetapi jika teman wanita anda juga jenis jenis seperti ini, mungkin sekali dua anda akan rasa tidak kisah, tetapi jika sudah terlalu kerap, dan apabila anda memberi pinjam dia terus senyap membisu. Itu pelik namanya. Jangan sampai anda tertipu ya!

 

IKLAN

Tenggelam timbul

Bila anda ada duit, timbul la si dia. Tetapi jika anda dalam kesusahan, nak nampak muka dia pun susah. Ada saja alasannya apabila anda mengajaknya keluar untuk menceritakan masalah anda. Tetapi apabila dia tahu anda sudah berduit, tidak ajak pun dia sendiri minta dipelawa. Seram pulak.

 

Suka meminta

Perhatikan 6 Ciri Ini Pada Teman Wanita Kamu, Jika Ada Baik Tinggalkan Saja

IKLAN

Kalau minta belanja makan itu mungkin perkara biasa kan? Tetapi jika dia minta barangan-barangan mahal seperti handphone, beg berjenama, kasut berjenama. Itu dah melampaui batas. Lain la jika dia sudah bergelar isteri anda, minta apa sahaja pun tidak mengapa kan?

 

Lari dari topik kahwin

Perhatikan 6 Ciri Ini Pada Teman Wanita Kamu, Jika Ada Baik Tinggalkan Saja

Lelaki yang benar-benar serius akan ajak teman wanitanya berkahwin, Dan cara ini anda boleh cuba untuk melihat sejauh mana teman wanita anda serius dengan hubungan itu. Cuba bertanyakan dia tentang perkahwinan, jika dia memberi respon positif, itu bermakna dia serius. Tetapi dia suka mengelak dan mengatakan dia belum bersedia, anda harus waspada. Jika sudah setiap kali keluar meminta barangan mahal tetapi bila berbincang topik kahwin terus diam membisu nan memberi respon negatif, mungkin anda perlu jauhkan diri daripada wanita jenis ini.

Memilih pasangan hidup bukan perkara yang mudah, banyak benda hendak difikirkan dan harus membuat pilihan yang tepat. Jangan tengok wajah yang cantik terus terpikat tanpa selidik dahulu latar belakang dan tidak mengenal hati budinya terlebih dahulu.

Rupa itu tidak penting dan akan di mamah usia, cari pasangan yang mempunyai budi pekerti yang baik dan boleh berdikari sendiri. Itu lebih baik.

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI