Biasanya seorang wanita akan mengurung diri dan menangis selama beberapa hari selepas putus cinta. Adakah lelaki akan melakukan perkara yang sama jika putus cinta? Ini 5 perkara yang lelaki biasa lakukan selepas putus cinta.

Ramai Lelaki Akan Jadi Lebih Sado Selepas Putus Cinta

MAKAN SEORANG DIRI

Pergi ke restoran dan menikmati makan seorang diri atau duduk seorang diri dalam bilik dan makan makanan segera. Seorang lelaki sebanarnya cuba untuk mendapatkan kembali suasana nyaman dan tentang dengan makanan.

Ramai Lelaki Akan Jadi Lebih Sado Selepas Putus Cinta

MENYIBUKKAN DIRI

IKLAN

Setelah putus cinta, biasannya seorang lelaki masih terbayang-bayangkan wajah bekas kekasih mereka. Cara paling mudah untuk menghilangkan bayangan wajah kekasih adalah dengan menyibukkan diri. Jika anda melihat adik-beradik anda yang secara tiba-tiba rajin, mungkin mereka baru sahaja putus cinta.

MENDENGAR LAGU KENANGAN BERSAMA

Seorang lelaki yang baru sahaj putus cinta selalu mendengar lagu yang banyak menyimpan kenangan bersama pasangan. Sebenarnya perkara ini sangat menyakitkan.

IKLAN

Ramai Lelaki Akan Jadi Lebih Sado Selepas Putus Cinta

BERSEMBUNYI

Pernahkan anda melihat seorang lelaki menangis seorang diri di pawagam? Ini disebabkan mungkin lelaki tersebut pernah menonton filem yang ditonton itu bersama bekas kekasih. Kebiasaanya lelaki yang baru putus cinta akan cuba untuk menghindari tempat yang pernah dikunjungi bersama pasangan.

IKLAN

MENGHUBUNGI TEMAN

Sama seperti wanita, lelaki juga akan menghubungi teman terdekan untuk ajak keluar lepak dan berbual. Seorang teman mampu menghiburkan hati yang terluka sekali gus melupakan bekas kekasih.

Ramai Lelaki Akan Jadi Lebih Sado Selepas Putus Cinta

+Bagi kami, tidak semua lelaki begini, biasanya ramai yang akan kembali menjaga bentuk fizikal untuk jadi lebih baik. Jarang lelaki bersedih lama jika hadapi masalah cinta, mungkin disebabkan komitmen, namun ia masih memberi kesan mendalam walaupun nampak mereka gagah melaluinya. Ingat jangan permainkan perasaan lelaki.

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI