People photo created by ArthurHidden - www.freepik.com

Terdapat pelbagai jenis jam dan jenama yang terdapat di pasaran. Dan tahukah anda bahawa jam yang anda pakai boleh menunjukkan kepada umum tentang personaliti anda!

LELAKI BERJAYA & BEKERJA KERAS

Apakah jenama yang sering disinonimkan dengan seseorang yang dari zero kepada heri? Jenama Rolex merupakan simbol status kejayaan dan paling mudah dikenal pasti oleh ramai orang walaupun bukan penggemar jam.

Lelaki yang memakai Rolex secara tidak langsung ingin menyatakan bahawa dia seorang yang bersedia untuk bekerja keras demi mencapai kejayaan. Pilihan gaya anda juga seiring dengan status baru yang dikecapi.

LELAKI YANG BERKUASA & BERPENGARUH

Terdapat ramai lelaki berjaya tetapi tidak semuanya mempunyai kuasa dan pengaruh. Ia adalah perkara yang tidak boleh dijual beli semata. Disebabkan itulah tidak semua lelaki boleh menggayakan jam Patek Philippe. Ini jam yang biasa menjadi pilihan lelaki berpengaruh.

IKLAN

Jam pilihan anda ini bukan sahaja melambangkan kemewahan tetapi juga kekuasaan. Disebabkan itulah ia menjadi rebutan ramai lelaki.

Rupanya Ini Personaliti Berbeza Lelaki Di Sebalik Jam Yang Dipakai
Business photo created by katemangostar – www.freepik.com

LELAKI PENGGEMAR AKTIVITI LASAK

Lelaki yang memakai jam tangan berjenama Breitling dan OMEGA sering kali dianggap sebagai lelaki yang gemarkan aktviti lasak. Ini kerana kaitan jenama ini dengan juru terbang dan juga filem-filem James Bond.

Kedua-dua jenama ini menawarkan keseimbangan di natara kemewahan dan juga aktiviti lasak. Bagi lelaki yang memakai jam tangan jkenis ini dia mempunyai personaliti lasak dan sukakan cabaran luar.

IKLAN

SISI SOFISTIKATED

Bagi perempuan anda adalah lelaki yang penuh misteri namun mempunyai daya tarikan yang cukup seksi. Lelaki yang memilih jam tangan Cartier contohnya gemar akan rekaan yang lebih sofistikated, lain daripada yang lain serta lebih unik.

Anda kadangkala dianggap sebagai seorang yang eksentrik namun dalam pada masa yang sama menyerlah dalam keramaian.

IKLAN

KAKI FITNESS

Bagi lelaki yang gemarkan aktviti fitness jam tangan pintar pasti jadi pilihan. Antaranya ialah Apple Watch atau Samsung Galaxy Watch. Jam ini mampu melakukan pengesanan GPS untuk aktiviti larian atau berbasikal.

Ia juga boleh membaca kadar degupan jantung dan juga pelbagai kesihatan diri. Lekai kaki fitness memang pasti memilih jam tangan jenis ini.

 

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI