Lain orng lain caranya. Jika minggu lalu warganet heboh memperkatakan tentang beberapa kerat selebriti yang tidak henti-henti menagih bantuan kerajaan kini tumpuan pula beralih kepada yang memberikan sumbangan kepada golongan yang terkesan sepanjang Perintah Kawalan Pergerakan.

Di antara selebriti yang selalu disebut-sebut warganet melakukan kerja amal yang tidak pernah kenal erti penat ini ialah Zarina Anjoulie, Man Raja Lawak dan ramai lagi.

Inilah masanya untuk selebriti menggunakan pengaruh serta kuasa tular yang ada pada tangan mereka untuk menyeru lebih ramai orang tampil ke hadapan untuk membantu golongan yang memerlukan.

Terbaru, Shahrul Shiro turut menggerakkan kerja amal yang tersendiri di Kluang, JOhor. Perkara tersebut dikongsi olehnya di laman Instagram kendaliannya.

Dikenali sebagai pengacara dan pelawak terkenal, Shahrul Shiro melontarkan ucapan terima kasibh tidak terhingga kepada sekumpulan rider penghantar makanan daripada Food Panda kerana turut serta menjayakan ‘Projek Hantor Sumbangan Kluang’ bersama syarikat produksinya Bushido Production.

Menerusi hantaran Instagram tersebut juga Shahrul turut berterima kasih kepada Pemuda UMNO Kluang yang turut membantunya menjayakan misi amal tersebut.

IKLAN

Difahamkan program tersebut telah diadakan pada hujung minggu lalu yang turut menyaksikan kehadiran Ketua Plois Kluang dan Exco Pelancongan Belia dan Sukan Negeri Johor.

“Maka bohonglah diri saya jika saya bergerak sendirian di Kluang tanpa bantuan sesiapa..

“Saya rakamkan jutaan terima kasih anak2 muda Kluang, sahabat2 dari Food Panda dibawah saudara Daiyan, Saudara Khairul Ketua Pemuda Kluang dan sahabat2 Pemuda UMNO kluang dan saudara Halim Amin dari UMNO bhg Kluang..

“Juga kpd insan yg sentiasa mengambil peduli tentang anak muda di Johor Dato @onnhafiz exco pelancongan belia dan sukan Johor dan Ketua Polis Kluang Tuan Mohammad Abduh serta pegawai dan anggotanya..

IKLAN

“Saya Pernah Rasa…” – Shahrul Shiro Shiro Jayakan ‘Projex Hantor Sumbangan Kluang’ Bersama Rider Food Panda “Saya Pernah Rasa…” – Shahrul Shiro Shiro Jayakan ‘Projex Hantor Sumbangan Kluang’ Bersama Rider Food Panda “Saya Pernah Rasa…” – Shahrul Shiro Shiro Jayakan ‘Projex Hantor Sumbangan Kluang’ Bersama Rider Food Panda

“Semoga sumbangan ini dimanfaatkan dan sampai ke tangan yang berhak..Doa sy yg baik2 mengiringi kalian semua..Kepada Allah kita berserah semoga keadaan kembali pulih..🤲🏻

“Dalam hidup ini, jika kamu tak mau membantu sesama kamu, maka kamu bukan benar benar hidup, kamu hanya bernafas”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shahrol Azizie Azmi (@shahrol_shiro) on

IKLAN

Memetik laporan dari Gempak, Shahrul berkata pertolongan ini bukan sebab merka kaya tapi sebab memahami bagaimana rasa perit bila tiada, rasa perit bila berada dalam kesusahan.

“Saya pernah rasa…

“Ini bukan masa bergaduh dan bertelagah tentang siapa yang patut dapat bantuan. Ini masa kita buka mata tengok masyarakat sekeliling kita. Jangan bagi sesiapa susah sampai terputus bantuan makanan.

“Tak dapat bangi banyak, sikit pun tak apa. Pihak yang bagi bantuan pun harap jaga diri, pakai mask, guna sanitizer dan jarakkandiri. Tahniah semua!,” katanya.

Sumber & kredit: Instagram Sharul Shiro (@shahrul_shiro)

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI