Penangan sosial media jangan dibuat main, gara-gara menghina anggota polis yang sedang bertugas seorang remaja perempuan telah dihadapkan ke mahkamah dan perlu membayar denda sebanyak RM10,000 terpaksa menjalani dua bulan lagi hukuman penjara.

Itu lah nasib yang dilalui adik Nurshahira apabila mahkamah memutuskan denda yang perlu dilaluinya. Namun, bapa kepada Nurshahira mengaku tidak mampu membayar denda tersebut.

Bagaimanapun ada seorang lelaki sanggup membantu membayar denda tersebut. Lelaki tersebut adalah Muhammad Azlan Al-Amin, menerusi Facebook lelaki ini perlu melalui beberapak sekatan jalan raya untuk tiba ke Mahkamah Tinggi Alor Star bagi proses membayar denda serta permohonan ikat jamin serta merayu diringankan hukuman.

IKLAN
Menyentuh perasaan apabila melihat dan membaca posting-postingnya. Malah lebih sedih apabila melihat dia cuba menenagkan perasaan sorang bapa yang menahan sebak di hadapan pintu masuk Kompleks Mahkamah Alor Star kerana permohonan untuk pengantungan hukuman sementara menunggu proses rayuan bagi kes remaja perempuan hina polis telah ditolak oleh mahkamah.

Namun semangat yang dibawa Azlan, tidak terhenti di situ. Dia berjanji akan berusaha sedaya membatu gadis itu bebas dari hukuman.

IKLAN
 

<center

IKLAN

Setakat ini, kes Nurshahira masih lagi di dalam perbicaraan, diharapkan perkara seperti ini menjadi iktibar kepada anak muda yang lain supaya berfikir dahulu sebelum melakukan sesuatu.

Sekiranya anda ingin mengikuti kes perkembangan ini, anda boleh lah ikut Facebook Muhammad Azlan Al-Amin kerana dia sentiasa update perkembangan sesama kes ini.

Sumber : Muhammad Azlan Al-Amin

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI