Dalam kesibukan seharian, rambut yang berminyak pasti akan menyebabkan anda rasa tidak selesa. Kadang-kala ia menyebabkan anda terpaksa basuh rambut anda secara harian kerana anda mugkin berhadapan dengan pekerjaan yang lasak dan terdedah dengan cahaya matahari yang terik. Pelbagai produk shampoo telah kami senaraikan untuk anda gunakan agar rambut anda sentiasa berada dalam keadaan sihat dan kurang berminyak, namun jika anda dapat jimatkan masa proses basuh rambut itu bukankah lebih menarik?

Baca juga: 7 Syampu Untuk Masalah Rambut Kering Dan Rosak. Apa Yang Penting, Murah

Mungkin anda jarang terdedah dengan conditioner yang berbentuk on the go. Leave-in conditioner sebenarnya berfungsi untuk menjimatkan masa anda membasuh rambut sehinggakan anda tidak perlu mengambil masa yang lama di dalam bilik mandi. Setelah anda bersiap pun anda masih boleh mengenakan conditioner berbentuk ini.

 

Pencerahan Leave-In Conditioner

Ia merupakan perapi rambut mudah kepada conditioner sebenar. Ramai tatarias rambut mengesyorkan conditioner berbentuk ini kerana ia mudah dan bagus untuk rambut anda yang berminyak. Ia biasanya datang dalam bentuk semburan atau krim, dan ia digunakan selepas mencuci rambut. Ia membantu rambut mengekalkan kelembapan sepanjang hari, menjadikannya lembut dan berkilat.

Spray Shampoo Untuk Lelaki Sibuk

Golongan mana yang wajib menggunakannya?

Leave-in conditioner bagus untuk semua jenis rambut kerana ia dapat meringankan kepala dan memberi nafas pada liang rambut anda. Ia juga sesuai untuk rambut kasar, kerinting atau afro. Ia bagus untuk mereka yang menjalani gaya hidup yang aktif, mereka yang pergi ke gym atau gemar melancong atau mereka yang sentiasa sibuk dan mengejar masa.

IKLAN

 

Bagaimana untuk menggunakannya?

Selepas mencuci, keringkan rambut anda dengan tuala secara teliti. Penting! Jika rambut anda masih basah dan air rambut masih menitis, produk leave-in conditioner tidak berkesan sepenuhnya. Pastikan juga anda tidak menyentuh akar rambut anda dan hanya pada hujung rambut sama seperti anda menggunakan conditioner biasa. Sebelum anda keringkan dengan pengering rambut, spray rambut anda dengan conditioner on the go ini.

Spray Shampoo Untuk Lelaki Sibuk

Berikut adalah senarai leave-in conditioner yang boleh anda miliki

IKLAN

 

Kiehl’s Creme With Silk Groom

Spray Shampoo Untuk Lelaki Sibuk

Semakin meningkat usia anda, pasti anda akan miliki uban. Kiehl’s Creme with Silk Groom dengan membantu anda untuk mengembalikan sinaran dan kekuatan pada rambut anda.

 

IKLAN

Sassoon Professional Halo Hydrate

Spray Shampoo Untuk Lelaki Sibuk

Sangat sesuai untuk anda yang gemar berjemur atau terpaksa berjemur! Joshua Gibson, stylist rambut dengan pengalaman selama dua dekad, mencadangkan Sassoon Professional Halo Hydrate. Ia mampu merapikan rambut dengan baik. Ia dapat meningkatkan kualiti rambut anda apabila dikeringkan dengan pengering rambut melalui teknologi anti-statiknya. Ia meringankan rambut dan mempunyai perlindungan UV, jadi ia sangat hebat untuk melindungi rambut dan kulit kepala dari sinaran matahari.

 

Philip Kingsley Daily Damage Defense Conditioning Spray

Spray Shampoo Untuk Lelaki Sibuk

Baik untuk semua jenis rambut, Philip Kingsley’s Daily Damage Defense Conditioning Spray antara yang terbaik di pasaran. Ia juga mempunyai perlindungan UV.

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI