Semakin berusia lelaki semakin penting penampilan rambut mereka. Malah ramai lelaki sebenarnya rambut menjadi semakin cantik dan bergaya selepas memasuki usia 30 dan 40 tahun.

Perhatikanlah sahaja pelakon-pelakon kacak Hollywood. Semakin meningkat usia semakin tampan penampilan wajah serta rambut mereka. Salah seorangnya ialah Richard Madden pelakon yang popular menerusi karakter Robb Stark menerusi ‘Game of Throne’ dan juga filem ‘Cinderella’.

Setiap kali dia melakukan kemunculan di karpet merah pasti berjaya mencuri perhatian ramai. Lihat sahaja penampilan rambutnya yang sering menjadi ikutan jejaka kacak seluruh dunia. Apatah lagi dia turut diberi anugerah Hugo Boss Most Stylish Man di GQ Men of the Year Awards.

IKLAN

Tiru Gaya Rambut Pelakon Popular Richard Madden Dengan Teknik Potongan Ini

IKLAN

Anda juga boleh menggayakan rambut sepertinya. Jika anda ke kedai gunting rambut minta tukang gunting rambut lakukan perkara berikut:

IKLAN
  • potong bahagian belakang dan tepi sekitar ketebalan 1 hingga 1.5 sentimeter. Ini bagia memberikan feel yang lebih lembut pada permukaan rambut.
  • pada bahagian fringe pula pastikan pada ukuran 3.5 hingga 4 sentimeter. Manakala di bahagian atas ubun-ubun kepada pada ketebalan 3 sentimeter.
  • elakkan menggunakan clipper semasa melakukan potongan kerana anda ingin mendapatkan look gaya bespoke. Namun jika rambut terlalu tebal anda boleh minta untuk lakukan trim sedikit demi sedikit hingga ke belakang.
  • Selepas seledai melakukan potongan, gayakan rambut anda dengan menggunakan hair clay bagi mewujudkan look rambut lebih tebal dan mempunyai volume yang tinggi.

Selamat mencuba!

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI