Wanita Ini Kongsi Resipi Diet Mudah Guna 5 Bahan. ‘Campak-Campak’, Kisar, Siap!

290

Dalam misi menurunkan berat badan pasti anda tercari-cari resipi diet mudah yang boleh anda ikuti. Apatah lagi jika dapat resipi diet yang sedap dan cepat nak dibuat, makin bersemangatlah anda nak turunkan berat badan.

Perkongsian resipi diet mudah menerusi laman Facebook Ainni Mohd ini, boleh anda jadikan panduan. Resipi dietnya cepat dan sedap hanya guna 5 bahan. Hanya campak-campak, kisar, dah siap!

RESIPI DIET 5 BAHAN CEPAT DAN SEDAP

Harini Kekni nak share resipi diet yang sihat dan cepat. Dengan resipi simple macam ni pun Kekni boleh turun berat. Jangan tak caya, ni lah resipi yang Kekni amalkan untuk #misikuruihKekni. Yang penting sedap, sihat dan cepat 😋

Bahan bahan :

– Rolled oat 1/2 cup @ 25g
– Fresh milk 200ml
– Pisang berangan yang dah dibekukan 1 biji
– Air batu sikit (agak je lah bedah haha)
– Serbuk coklat Beryl’s 1 sudu teh (takda dalam gambar, pasai kotak dah buang. Hampa p google ja lah 🤣)

Cara buat :

Campak ja lah semua dalam blender pastu tekan punat, biar depa berjoget joget bersama dalam tu. Siap. Sedia dinikmati 😋

Note kaki tangan :

Rolled oat tu kalau boleh rendam 10 minit atau semalaman. Nak bagi lembut, baru sedap. Kalau terus blend ada yang tak hancur. Tapi ikut selera masing masing lah nooo. Hehehe

#keknimasak
#resepikekni

Tinggalkan Komen