Memang sukar untuk memuaskan hati semua orang tetapi sebagai individu, anda harus bijak menampilkan diri anda untuk disenangi orang ramai.

Selain berpakaian kemas dan berbau harum, anda juga harus memiliki 5 elemen ini yang menjadi kunci kepada setiap pertemuan

1. Murahkan dengan senyuman

5 Cara Yang Perlu Anda Tampilkan Kalau Nak Disenangi Ramai Orang

Sentiasa murahkan bibir anda dengan senyuman apabila berjumpa dengan orang baharu. Walaupun cuma sekadar berselisih bahu, jika dia terpandang anda, terus lemparkan senyuman dan automatik ‘stranger’ itu akan turut menjadi mesra.

IKLAN

2. Diam dan bersuara bila perlu

Tak perlu jadi terlalu ‘kepochi’ untuk menarik perhatian ramai. Ada baiknya anda diam terlebih dahulu, scan suasana sekeliling dan apabila ada ‘stranger’ berdekatan, anda sudah boleh menggunakannya sebagi point perbualan.

3. Sentiasa merendah diri

IKLAN

Bertanyalah khabar kepada ‘stranger’ dan tanya asal usul mereka. Mereka mungkin mendedahkan mereka seseorang yang berpangkat besar atau bekerja di syarikat yang ternama namun apabila sampai part anda, cuba merendah diri walaupun anda lebih ‘besar’ daripada mereka.

4. Berpakaian kemas dan ikut tema

5 Cara Yang Perlu Anda Tampilkan Kalau Nak Disenangi Ramai Orang

IKLAN

Sentiasa alert dengan kehendak majlis untuk memudahkan anda diterima ramai. Tidak salah untuk tampil berbeza tetapi pastikan ia masih menepati tema dan tidak membuatkan orang sekeliling ‘pandang lain macam’.

5. Bersikap terbuka

Anda akan menemui pelbagai jenis orang yang berbeza latar belakang mahu pun fahaman. Namun untuk membuatkan anda muda diterima ramnai, positifkan diri anda dan bersikap terbuka. Jika mereka meluahkan sesuatu pandangan peribadi dan anda tidak bersetuju, dengar dan diam sahaja melainkan mereka meminta pendapat anda.

Semoag bermanfaat!

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI