PENAMPILAN RAMBUT YANG KEMAS DAN MENARIK TIDAK HANYA MILIK WANITA. DALAM MAJORITI TAYANGAN IKLAN, DRAMA JUGA FILEM, GAYA RAMBUT LELAKI DITAMPILKAN PENUH KEMAS DAN SEGAK YANG MENYERLAHKAN LAGI DAYA MASKULIN.

BAGI KAUM ADAM, RAMBUT YANG BERSIH DAN BEBAS KELEMUMUR SEMEMANGNYA MENJADI ASET BERHARGA UNTUK MEREKA. IA JUGA DIKATAKAN SERING BERTINDAK SEBAGAI DAYA TARIKAN LELAKI UNTUK MEMIKAT HATI WANITA IDAMAN.

Selain bersyampu dan merapikan rambut, penggunaan produk untuk membentuk rambut juga menjadi satu kemestian bagi lelaki moden. Pomade adalah sejenis minyak rambut yang diperbuat daripada zat minyak atau lilin yang digunakan untuk pengayaan rambut. Pomade membuat rambut kamu lebih licin dan kilat. Nampak seperti basah tetapi tidak. Ia memberi ketahanan kepada rambut ketika kamu mengayakan stail rambut kamu itu. Kalau kamu nak tahu, pomade zaman sekarang berbeza dengan Pomade zaman dulu. Dulu gunakan lemak beruang atau khinzir sebagai bahan asas. Pada zaman sekarang mereka menggunakan Lanolin, Beeswax dan Petroleum Jelly. Pomade terkenal di kalangan lelaki kerana dapat membuat rambut menjadi keras! Kita boleh lihat pelbagai jenama pomade yang sedia ada ketika ini. Siap ada perisa buah-buahan lagi. Seperti kita tahu, pomade kini dijual dengan harga yang agak tinggi (mahal juga sebenarnya) tetapi kamu harus tahu juga kelebihan dan keburukan memakainya.

 

Kelebihan

 

  1. Membuat rambut seperti baru lepas mandi (kira nampak fresh la bila orang tengok tu).

 

  1. Membuat rambut duduk dalam keadaan rapi dan tidak mudah di tiup angin.

 

  1. Mudah untuk kamu mengayakan rambut mengikut cita rasa kamu sendiri.

 

KAMI LISTKAN BEBERAPA JENIS POMADE YANG SANGAT BAGUS, MURAH DAN TAHAN LAMA!

IKLAN

 

5 Pomade Paling Senang Nak Dicuci Selepas Dipakai

HIPSTER POMADE (VANILLA)

RM35.00

 5 Pomade Paling Senang Nak Dicuci Selepas Dipakai

SUAVECITO POMADE – Original Hold

RM55.00

IKLAN

Suavecito pomade (ORIGINAL HOLD) Suavecito pomade adalah pomade berasaskan air yang mempunyai bau yang hebat dan mampu menjaga rambut anda rapi sepanjang hari. Suavecito pomade boleh dibasuh dengan air. Sabun atau syampu tidak diperlukan untuk membersihkan pomade. Tiada bahan kimia!

Gunakan pada rambut yang lembap, letakkan sedikit di telapak tangan anda gosokkan telapak tangan dan jari anda untuk memanaskan produk. Sapukan secara merata ke rambut anda. Sikat rambut anda ke dalam gaya yang diingini.

 5 Pomade Paling Senang Nak Dicuci Selepas Dipakai

SUAVECITO PREMIUM BLENDS HAIR POMADE

RM75.00

Dicipta dari campuran kualiti terbaik berasaskan air berasaskan pomade dan berasaskan berasaskan minyak. Tidak boleh merosakkan rambut pengguna atau kulit kepala. Pomade ini boleh bertahan sepanjang hari dan pengguna tidak akan merasa renyah dan kekal selesa. Mudah dibasuh dan tahan lama, tidak berminayk. Dicipta untuk  kepala yang sihat dari bahan semula jadi seperti Minyak Kelapa, Minyak Jojoba dan Minyak Lavender Tiada aroma buatan, warna atau bahan kimia.

IKLAN

5 Pomade Paling Senang Nak Dicuci Selepas Dipakai

JS SLOANE POMADE – HEAVYWEIGHT BRILLIANTINE

RM75.00

Disyorkan untuk menggunakan pada rambut kering untuk rasa yang lebih mudah diurus dan sepanjang hari menyegarkan. Letakkan brilliantine kecil ke telapak tangan, gosok sekali dengan kuat, kemudian keluarkan tangan ke atas rambut dari depan ke belakang. Ini boleh diulang pada sisi untuk melihat licin tambahan. Anda juga boleh menambah beberapa titis air di tangan untuk kelihatan licin, menyikat rambut ke dalam gaya yang diingini.

5 Pomade Paling Senang Nak Dicuci Selepas Dipakai

MAGNUM POMADE

RM40.00

Gosok sebilangan kecil sama rata melalui rambut lembap dan gaya yang dikehendaki. Untuk restyling, tambah sedikit air untuk mengaktifkan semula pomade. Mudah dibasuh dengan air

 

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI