5 Sebab Biceps Dan Triceps Kekal Flat
1. PENGAMBILAN MAKANAN TIDAK MENCUKUPI
Untuk mendapatkan bentuk lengan yang mantap, anda haruslah mengambil sumber makanan yang mencukupi. Jika anda terlalu kurus potensi untuk mendapatkan lengan yang besar amatlah sukar. Jika tinggi anda adalah 183cm, jadi berat badan anda haruslah 83kg, baru anda sesuai dan relevan untuk mendapatkan bentuk lengan idaman.
5 Sebab Biceps Dan Triceps Kekal Flat
2.ANDA MELATIH LENGAN SETIAP HARI, MANA BOLEH!
Pertumbuhan otot bukanlah setiap masa, jadi ia perlukan masa untuk rehat. Sewaktu anda melakukan senaman, otot anda akan kehilangan tenaga dan anda perlu sekurangnya 2 hari untuk rest dan mengembalikan kekuatan. Lakukan secara berselang setiap hari. Otot lengan tidak sama dengan otot lain di badan anda.
5 Sebab Biceps Dan Triceps Kekal Flat
3. ANDA TIDAK MELATIH KAKI?
Terdapat kajian mengatakan, jika anda melatih bahagian kaki terlebih dahulu, maka lebih banyak testoteron hormon dalam darah dan ia membantu untuk memberi lebih tenaga dan kekuatan untuk latihan lengan. Lakukan latihan kaki secara berat dan dapatkan konsistensi kekuatan untuk meningkatkan lagi tahap ketahanan anda selepas itu.
5 Sebab Biceps Dan Triceps Kekal Flat
4. LATIHAN ANDA STATIK DAN TIDAK KOMPLEKS
Anda perlu lakukan latihan lengan ini secara menyeluruh, anda perlu pastikan kekuatan dan momentum latihan terbentuk di sekitar bahagian atas badan. Latihan yang kompleks akan membantu memberi keseimbangan dalam pembentukan otot bahu, belakang badan, dada selain triceps. Cuba buat reverse grip barbell rows, sebagai latihan harian anda.
5 Sebab Biceps Dan Triceps Kekal Flat
5. ANDA TIDAK MENYUSUN VOLUM LATIHAN
Luangkan masa dalam 3 hingga 4 minggu dalam pengambilan makanan penuh fiber, selain jalani latihan secara kerap. Anda perlu tahu apa makanan yang perlu dan dielakkan untuk memastikan diet anda kekal dan tidak merosakkan sistem latihan yang telah anda buat. Dari segi latihan pula cuba set 3 hingga 8 reps setiap sesi dengan 40 kali ulangan. Lebih banyak anda lakukan gerakan lagi cepat ia membesar.

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI