Bukan perkara yang asing lagi bila kita melihat wanita muda memilih lelaki yang berusia sebagai teman hidupnya. Kajian mendapati lelaki berusia merupakan lelaki yang sempurna dan memiliki banyak keistimewaan. Faktor berikut menjadi sebab mengapa lelaki berusia merupakan sahabat juga pasangan terbaik buat wanita. Apatah lagi kebanyakan golongan lelaki berusia ini nampaknya kedudukan ekonomi, kesihatan dan sosialnya lebih kukuh dan stabil.

5 Sebab Lelaki Berusia Lebih ‘Mengancam’ Di Mata Wanita, Patut La Jadi Sentiasa Jadi Dambaan

Dan bagi wanita memilih untuk berada di samping lelaki yang lebih dewasa, tua dan berpengalaman merupakan momen yang menyenangkan.

Jadi, lelaki muda di luar sana jangan cepat melatah tentang isu ini. Anda mungkin boleh menimba ‘pengalaman’ berharga itu daripada lelaki-lelaki berusia di luar sana sebagai bekalan anda nanti.

Mahu tahu apa lagi kelebihan dan istimewanya lelaki ‘matang’ dan berusia ini. Nah baca ni.

 

1. Sabar

Ramai yang mengatakan jika lelaki yang lebih tua dari pasangannya adalah lelaki yang penyabar.

IKLAN

Sedar atau tidak, lelaki yang matang memiliki peribadi yang lebih tenang, lebih sabar dan lebih menghargai orang-orang di sekitarnya.

Mereka juga akan berusaha mengalah demi kebaikan diri mahupun kebaikan pasangan.

2. Seksi

Wanita melihat lelaki yang lebih berusia itu sebagai seorang yang seksi dan menawan. Selain memiliki fizikal yang gagah, lelaki yang berusia matang antara 27 hingga 35 ialah lelaki yang jelas akan tujuan hidupnya, punya pekerjaan yang menjamin serta stabil kewangannya.

3. Belajar Dari Kesalahan

Faktor usia yang sudah matang , lelaki ini mampu melakukan hal-hal terbaik untuk dirinya sendiri ataupun orang lain.

IKLAN

Ia juga telah banyak belajar dari kesalahannya di masa muda sehingga dia tidak akan mengulangi kesilapan yang sama. Lebih berhati-hati dan berfikir sebelum melakukan sesuatu.

4.  Rasa Hormat Yang Tinggi

Lelaki yang berusia matang ialah lelaki yang sentiasa memperlakukan pasangannya atau orang-orang di sekitarnya dengan penuh rasa hormat.

Lelaki ini akan berusaha menunjukkan sikap terbaik pasangan kepada rakan kerja, teman juga keluarga.

Selain menunjukkan rasa hormat, dia juga sentiasa menjadi pendamping yang menyenangkan, menyayangi dengan penuh kasih dan berlaku dewasa.

IKLAN

5. Tegas Dan Disiplin

Tegas dan disiplin merupakan sifat bawaan dari setiap lelaki yang sudah matang. Tidak suka pada suatu yang remeh, selesa dengan dirinya sendiri dan sentiasa berusaha membuatkan orang yang disayangi merasa selesa dan dihargai.

Tidak semua lelaki yang lebih berusia daripada anda adalah yang terbaik dan bersifat dewasa daripada anda.

Ramai juga lelaki berusia muda telah memiliki pemikiran yang dewasa dan matang. Hal ini bergantung bagaimana corak pemikiran serta pengaruh persekitaran terhadap dirinya.

Semoga memberi manfaat.

sumber: kitablelaki

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI