Selalunya mesti kita berfikir lelaki kurus lebih senang untuk shopping dan dress up sebab senang nak muat pakaian kan.
Tapi sebenarnya sangkaan itu kurang tepat ini kerana lelaki kurus banyak juga cabaran dalam berfesyen ni.

Jadi maskulin kongsikan tip berfesyen untuk lelaki kurus supaya tampak stylo di musim perayaan nanti. Check this out!

1. Jangan pakai pakaian yang terlalu ketat (fit)

5 Tip Simple Buat Lelaki Kurus Berfesyen, Pasti Bergaya Dan Stylo Di Musim Raya!

Sudahlah berbadan kurus, mengenakan pakaian “fit” pula, kamu akan berasa selesa tetapi dari pandangan mata awam, kamu akan dilihat seperti “tengkorak” atau diumpamakan seperti “belalang” dan kamu juga akan kelihatan tidak seperti lelaki yang mempunyai ciri-ciri pelindung kepada seorang wanita.

IKLAN

2. Pilih pakaian berwarna putih di samping grafik warna atau corak

5 Tip Simple Buat Lelaki Kurus Berfesyen, Pasti Bergaya Dan Stylo Di Musim Raya!

Ini dapat membuatkan tubuh keding tidak ditonjolkan kerana jika kamu memakai t-shirt contohnya, warna putih disamping grafik yang berwarna lain ia dapat mengalihkan pandangan orang ramai terhadap kamu dan kombinasi warna putih dan warna lain membantu membuat kamu kelihatan sedikit berisi.

IKLAN

3. Elakkan pakai pakaian tak berkolar

5 Tip Simple Buat Lelaki Kurus Berfesyen, Pasti Bergaya Dan Stylo Di Musim Raya!

Selalunya lelaki berbadan kurus ini memiliki leher panjang, justeru itu elakkan memakai tak berkolar kerana ia akan membuatkan kamu kelihatan lebih kurus sebaiknya pilihlah T-Shirt yang berkolar kerana ia membantu menampakkan dada kamu kelihatan lebih bidang dan tegap.

IKLAN

4. Seluar jeans

Tentang seluar jeans pula, pilihlah yang tidak terlalu longgar sebolehnya biar nampak selari dengan peha dan kaki, kerana jika terlalu longgar atau besar seluar jeans yang dipakai itu hilang cirinya. Jangan pakai sampai terlondeh pula ye!

5. Gaya rambut

5 Tip Simple Buat Lelaki Kurus Berfesyen, Pasti Bergaya Dan Stylo Di Musim Raya!

Antara yang perlu dititikberatkan dan elakkan memotong rambut terlalu pendek mahupun botak kerana penampilan sedemikian akan menampakkan anda kelihatan lebih kurus
Sebolehnya biarlah rambut berpotongan sederhana untuk mengimbangi bentuk muka yang kecil ataupun dengan tampilan fesyen rambut sedikit “spiky”. Bagi yang suka menyimpan rambut pula, lebih elok potong rambut bagi selari dengan bentuk muka. Jika rambut lebih tebal atau besar ia akan meneggelamkan muka kamu dan membuat orang ramai nampak seperti ‘batang mancis’.

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI