Vaseline merupakan produk penjagaan kulit yang mengagumkan dan sememangnya boleh dipercayai.Ramai yang menganggap untuk mengamalkan rutin kecantikan biasanya kena banyak menghabiskan wang ringgit.

6 Rahsia Kegunaan Vaseline Untuk Lelaki Yang Perlu Anda Tahu

Oppss! Tidak kepada penulis. Pendapat penulis lebih baik anda melabur masa dari wang ringgit, cari produk yang kualiti terjamin, serbaguna dan bajet yang jauh lebih rendah. Jom kita baca dan ketahui kebaikkan Vaseline Petroleum Jelly untuk kulit kita :-

1. MENGHALUSKAN DAN MENGHILANGKAN KEDUTAN DI MUKA

Pemakaian Vaseline dapat melembabkan kulit muka serta dapat menghindari jerawat tumbuh.Pemakaian Vaseline tidak akan menyumbuatkan liang pori-pori muka, bahkan membuatkan kulit muka menjadi lebih halus dan bersinar.

IKLAN

Vaseline juga mempunyai sifat anti penuaan dan mampu melembutkan kulit kering yang berkedut. Sebaiknya gunakan Vaseline sebagai pelembab kulit terutama pada malam hari sebelum tidur.

2. MENGUATKAN AKAR RAMBUT

Pemakaian Vaseline secara teratur mampu menguatkan akar rambut serta melembabkan kulit kepala.Sapukan sedikit Vaseline pada kulit kepala dan akar rambut dengan cara mengurut perlahan-ahan. Sebaiknya pakai Vaseline waktu rambut dalam keadaan kering (tidak basah atau lembab).

Rambut kita akan lebih sihat dan bersinar. Kebaikan Vaseline petroleum jelly ini juga sangat sesuai untuk kita yang menghadapi masalah kelemumur termasuk gatal kulit kepala serta rambut bercabang. Untuk rambut bercabang atau pecah-pecah, ambil Vaseline dan sapukan hanya di hujung rambut tersebut.

IKLAN

3. BAU MINYAK WANGI TAHAN LEBIH LAMA

Kita boleh menggunakan Vaseline untuk menjaga keharuman minyak wangi kita sampai berjam-jam. Caranya cukup mudah, kita hanya perlu menyapu Vaseline secukupnya pada tempat yang akan kita sembur dengan minyak wangi tersebut. Misalnya di tengkuk, belakang siku, belakang pergelangan tangan ataupun di belakang telinga. Hasilnya cukup mengagumkan, keharuman bau minyak wangi kita itu akan kekal lebih lebih lama.

4. MERAWAT BIBIR YANG PECAH-PECAH

Jika kita mengalami masalah bibir pecah, menggelupas ataupun bibir hitam, sapukan Vaseline secara merata pada kawasan bibir yang bermasalah. Selain itu, Vaseline boleh juga digunakan sebagai skrub bibir. Kita hanya perlu mencampurkan sedikit Vaseline dengan garam pink, gaul sebati kemudian sapukan pada bibir secara perlahan-lahan, sehingga kulit matinya mengelupas. Untuk mendapatkan hasil yang sempurna, lakukannya secara rutin tiga kali seminggu. Insya-Allah bibir kita akan kembali lembab dan anjal.

IKLAN

5. MELEMBUTKAN TELAPAK KAKI

Sapukan Vaseline di telapak kaki sebelum tidur. Setelah itu pakai stoking, dan telapak kaki kita akan menjadi lebih lembab dan lembut pada keesokan harinya. Rugi jika anda tidak mengambil kesempatan terhadap kelebihan vaseline ini kerana harganya sangat murah dan anda tidak perlu membeli produk mahal untuk mengatasi masalah-masalah di atas. Modal anda hanyalah RAJIN mengamalkannya.

6. MERAWAT KULIT SELEPAS BERCUKUR

Sapukan pada kulit selepas bercukur untuk menenangkan kulit dengan segera.Selain itu, Untuk mencegah pisau cukur kamu daripada berkarat, berhati-hati menyapu lapisan nipis pada pisau yang kering untuk melindunginya dari pengumpulan karat.

Bagi penulis keberkesanan produk lebih terjamin dan ianya boleh merawat kulit semasa kita tidur. Selain itu, kebersihan semasa menggunakan produk pada kulit juga menjadi faktor utama untuk penulis melakukan rutin selepas selesai mandi dan bersiap untuk tidur pada waktu malam.

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI