MALU MELIHAT BADAN SENDIRI DI CERMIN SELEPAS SEBULAN BERJAYA TURUNKAN BERAT BADAN? BILA RAYA BERAT SEMAKIN BERTAMBAH? INI 7 CARA PATUT  ANDA CUBA KALAU TAK MAHU PERKARA INI TERUS MENGHANTUI.

7 Cara Elak Perut Berlapis Yang Memalukan

Banyakkan minum air kosong

Amalkan bawa botol air 1.5 liter ke mana sahaja anda pergi. Dalam kereta wajib ada terutama ketika dalam perjalanan ke rumah terbuka. Minum air tersebut sebelum ke rumah terbuka. Ini penting supaya anda tidak berasa terlalu lapar dan mengelakkan anda makan seperti orang yang sudah 30 hari kebuluran.

Detox! Detox! Detox!

Berpuasa 30 hari adalah satu proses detox. Pun begitu, anda masih boleh melalukan proses detox ini untuk mendapat hasil yang lebih cepat dan efektif. Antara cara detox yang baik adalah dengan minum air buah-buahan.

7 Cara Elak Perut Berlapis Yang Memalukan

IKLAN

Makan dalam pinggan kecil

Yup! Elakkan ambil pinggan besar. Serius!

Beritahu kawan anda tengah diet

Kawan anda perlu dan wajib tahu anda sedang diet. Mungkin mereka akan ejek anda, tapi jangan risau, ejekan mereka akan dibalas apabila mereka lihat anda boleh memakai semula baju semasa anda berada di tingkatan 5!

IKLAN

7 Cara Elak Perut Berlapis Yang Memalukan

Makan buah-buahan

Makan buah-buahan akan menyebabkan anda rasa lebih cepat kenyang. Jangan terlalu ghairah untuk makan makanan bekarbohidrat tinggi.

IKLAN

 Berhenti sebelum kenyang

Masalah kebanyakan orang adalah, mereka akan makan sehingga terlalu kenyang. Kadang kala, nak bernafas pun sukar! Elakkan dari amalkan amalan ini.

7 Cara Elak Perut Berlapis Yang Memalukan

 Puasa 6

Puasa 6. Ia boleh mengembalikan anda kepada momentum semasa bulan Ramadhan. Apabila kita berpuasa, kita menahan diri dari makan dan minum. Pada masa sama, mengajar kita erti bersabar.

 

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI