Bagaimana Untuk Melakukan ‘Bench Press’ Yang Sempurna?

Cuba anda jawab dengan cepat: Apabila melakukan bench press, haruskah belakang anda untuk berada dalam keadaan melengkung atau rata menghadap bangku simpanan?

JIKA ANDA BERKATA RATA, MAKA ANDA MELAKUKANNYA DENGAN CARA YANG SALAH. TETAPI ITU BUKAN SALAH ANDA. KEBANYAKAN LELAKI DIAJAR DENGAN CARA YANG SALAH – BELAKANG YANG RATA ADALAH YANG TERBAIK UNTUK MENCEGAH KECEDERAAN YANG BERASASKAN BANGKU.

 

Bagaimana Untuk Melakukan ‘Bench Press’ Yang Sempurna?

“Ada perbezaan antara hyperextending belakang anda dan mewujudkan lengkung semula jadi,” kata Pengarah Kesihatan Kecergasan Lelaki BJ Gaddour, C.S.C.S.

IKLAN

Membiarkan belakang anda melengkung perlahan-lahan membolehkan anda untuk membalut bahu anda di sekitar bangku simpanan.

Bagaimana Untuk Melakukan ‘Bench Press’ Yang Sempurna?

IKLAN

INI MENINGKATKAN KESTABILAN ANDA DAN MEMBOLEHKAN OTOT DADA MEREGANG DENGAN LEBIH UNTUK PENGAKTIFAN OTOT DAN KEKUATAN YANG LEBIH BESAR, GADDOUR BERKATA.

Sebaliknya, berbaring rata – meningkatkan risiko anda untuk mendapat kecederaan bahu dan meletakkan anda dalam kedudukan yang kurang ideal untuk melibatkan otot dada, katanya. Tonton video untuk melihat perbezaan.

IKLAN

 

sumber: lelakisihat.com

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI