Anda dan pasangan sememangnya berbeza. Bukan sahaja dari sudut fizikal dan kejadian, malah nurani dan pembawaan diri mewujudkan kesukaran kala bercinta. Ada sahaja yang tidak kena bukan? Tetapi ini tidak bermaksud anda berdua tidak boleh menemui sebarang persamaan. Yakinilah, persamaan tersebut ada dalam diri anda dan pasangan. Cuma anda berdua perlu bijak untuk merungkainya.

 

 PERSAMAAN PERLU ADA

 Bila Ada Persamaan, Hubungan Menjadi Lebih Kuat!    

1- PRIORITI

Prioriti dalam erti kata lain adalah kepentingan iaitu betapa mustahaknya anda dalam perhubungan yang dibina. Tanya pada diri dan nilai daripada diri pasangan, sejauh mana kepentingan masing-masing untuk kekal bersama dalam menghadapi suka duka hidup berdua.

            Baginya, anda adalah prioriti, begitu jua dengan anda. Anda meletakkan segalanya lebih daripada kepentingan serta kebajikan diri sendiri. Jika wujud persamaan dalam soal ini, anda berdua pasti akan bahagia.

 Bila Ada Persamaan, Hubungan Menjadi Lebih Kuat!

2- PENDIRIAN

Ini penting untuk diutarakan sebelum anda berdua melangkah ke perhubungan yang lebih dalam. Jika masih teragak-agak dan tidak pasti akan ke mana hala tuju perhubungan yang dibina, ada baiknya anda menarik diri. Anda berdua perlu memastikan perkahwinan dibina atas dasar pendirian yang sama.

            Bincang dan tanya pada diri sendiri? Ke mana anda berdua ingin bawa perhubungan tersebut? Ke jinjang pelamin dan seterusnya memiliki keluarga sendiri atau sebaliknya. Ini penting kerana jika anda berdua berbeza pendirian maka banyaklah rintangan yang bakal muncul.

 Bila Ada Persamaan, Hubungan Menjadi Lebih Kuat!

3- KETENTERAMAN

IKLAN

Ketenteraman dan keselesaan pada kala tubuh saling erat dan rapat mengukuhkan lagi kekuatan cinta dan kasih sayang. Setiap pelukan, sentuhan, ciuman adalah penawar bagi kedukaan yang melanda. Walau sudah lama berumah tangga, anda dan dia saling selesa dan enggan berenggang.

            Tiada rasa jemu dan bosan, malah rasa cinta pula yang kian menebal dari saat ke saat. Jika anda berdua punya persamaan dari segi ini, alangkah beruntungnya anda. Kekalkan momentum cinta dan kebahagiaan tersebut sehingga mati memisahkan.

 Bila Ada Persamaan, Hubungan Menjadi Lebih Kuat!

4- KEMEGAHAN

Bagi anda mungkin tiada erti di dunia, namun bagi orang lain anda adalah dunianya. Begitulah sebaliknya. Tiada salah jika bermegah dengan pasangan kerana anda tahu dia ada segalanya.

            Baik atau buruk, hati dan jiwa perlu bersedia untuk menerima seadanya. Oleh itu, relakan diri untuk saling bermegah-megah akan pasangan kerana hanya ini akan menyemai dan menyuburkan lagi rasa cinta dalam jiwa. Jangan hanya anda ingin dimegahkan.

 Bila Ada Persamaan, Hubungan Menjadi Lebih Kuat!

5- SALING MENGINGATI

Ini lebih pada inisiatif serta usaha dalam menyulam rasa kasih sayang dalam kanvas cinta anda berdua. Saling memperingati akan tarikh-tarikh utama adalah penting bagi menguji sejauh mana ketebalan rasa cinta dalam jiwa masing-masing. Walaupun dalam keadaan yang tertekan, mahupun masalah yang melanda anda sama-sama meraikan hari bahagia tersebut. Ingat, ia bukan sekadar satu kebiasaan tetapi bagaimana anda menghargai momen tersebut.

IKLAN

           Bila Ada Persamaan, Hubungan Menjadi Lebih Kuat!

6- BICARA

Komunikasi ternyata antara kunci utama sebuah kebahagiaan. Tika masalah melanda, bicara dari hati ke hati mampu menyelamatkan rumah tangga daru terus bergolak. Memendam rasa dan menyimpan amarah hanya akan membutuhkan rasa. Oleh itu, amalkan keterbukaan untuk saling berbicara dan menjadi pendengar yang setia. Jika anda memiliki persamaan untuk saling menyampai rasa dan meluahkan perasaan, maka anda berdua pasti akan hidup aman di sisi dirinya.

 Bila Ada Persamaan, Hubungan Menjadi Lebih Kuat!

7- TAWA

Kemurungan dan kesedihan tidak berpanjangan namun ia boleh mencacatkan sebuah kegembiraan dalam berumah tangga. Namun, keseronokan yang diselang-selikan dengan tawa, gurau dan senda harus dikekalkan hingga ke akhirnya.

            Anda tidak perlu menjadi seorang yang arif dalam membuat jenaka. Cukuplah sekadar sama-sama bergembira dan tidak terlalu fikirkan perkara yang hanya akan membuat anda dan pasangan saling bermasam muka atau sebagainya. Just be happy guys.

 

IKLAN

 TAHUKAH ANDA?

1- Berdasarkan laman sesawang Vemale.com melalui satu kajian mendapati

Wanita lebih suka berbicara secara terperinci dari segenap hal dari A ke Z. Ada kalanya meleret. Tetapi lelaki sebenarnya lebih banyak berfikir dan mendengar dari berbicara.

 

2- Salah satu tip yang disarankan pakar perhubungan, Dr Carey Lover dari Universiti Duke adalah memiliki hobi yang sama merupakan satu pendekatan penting dalam mencari persamaan dalam perhubungan.

 

3- Blake Shelton dan Miranda Lambert antara pasangan artis / suami isteri mengakui punya persamaan dalam bidang muzik country yang digemari mereka sedikit sebanyak membantu dalam menghangatkan rasa cinta mereka.

 

 

 

 

 

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI