Kalau perempuan sibuk dengan fesyen tudungnya, lelaki pun taknak ketinggalan dengan stail rambut terkini yang ternyata sangat penting bagi lelaki yang mementingkan penampilan diri yang kemas.

Stail rambut lelaki lantas berubah dari satu gaya ke satu gaya yang lain, malah ada gaya yang pelik namun masih mendapat sambutan.

Jadi apa sebenarnya yang membuatkan gaya-gaya tersebut mendapat sambutan dan kelihatan moden serta kemas? Apakah bahan dan teknik yang digunakan?

Ha! Tentulah Pomade!

Buntu Nak Buat Rambut Guna Pomade? Tiru Je 4 Stail Rambut Ini

Sesuai dengan namanya, bahan utama Pomade terdiri daripada glycerin, dan sedikit wangian dicipta untuk lelaki yang inginkan gaya rambut yang stylo dan lebih kemas.

Produk 100 peratus halal ini menjamin rambut sentiasa kemas tidak kira apa pun stail pilihan anda.

IKLAN

Antara stail rambut yang mendapat pilihan masa kini adalah Side Parting, sebab stail macam ini lebih masuk akal dan sofistikated untuk digayakan.

1. Side parting

Buntu Nak Buat Rambut Guna Pomade? Tiru Je 4 Stail Rambut Ini

Potongan stail ini dikategorikan sebagai gaya klasik sepanjang zaman untuk lelaki, rambut dipotong sederhana pendek dan dinipiskan dibahagian tepi kepala mengikut kesesuaian.

Melalui gaya ini, rambut disikat rapi dengan minyak rambut Pomade ke tepi dan bukan kebelakang.

2. Taper fade

Buntu Nak Buat Rambut Guna Pomade? Tiru Je 4 Stail Rambut Ini

IKLAN

Potongan pendek dan tebal di bahagian atas kepala akan tetapi bahagian tepinya di potong nipis.

Untuk gaya sebegini, amat sesuai untuk di gayakan dengan Pomade, sebab ia mampu memberi ketahanan rambut untuk kekal bergaya pada tempoh yang cukup lama.

3. Modern pompadour

Buntu Nak Buat Rambut Guna Pomade? Tiru Je 4 Stail Rambut Ini

Seiring dengan pengunaan pomade, gaya rambut sebegini amatlah sesuai di gayakan dengan Pomade kerana variasi rambut yang beralun di bahagian hadapan serta di potong nipis bahagian tepi.

IKLAN

Gaya persis Elvis Presley sememangnya memerlukan minyak rambut seperti Pomade yang tahan lama bagi memastikan gaya kekal lama.

4. Slicked back undercut & taper undercut

Buntu Nak Buat Rambut Guna Pomade? Tiru Je 4 Stail Rambut Ini

Kedua-dua gaya ini kelihatan lebih kurang sama kerana di bahagian tepi di potong nipis dan rambut dibahagian atas di biar panjang.

Untuk mengayakan rambut sebegini, cukup dengan hanya menyisir rambut dengan jari kebelakang diselang selikan dengan minyak rambut Pomade untuk hasil yang lebih stylo mylo!

Dengan bantuan Pomade, rambut akan kelihatan lebih kemas, kilat dan lebat.

Sumber: lelakisihat.com

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI