Foto: Designed by prostooleh / Freepik

Memiliki tubuh badan yang menarik dan sihat di hari Bahagia atau majlis kahwin sendiri diidamkan oleh semua orang. Jangan sangka pengantin lelaki tidak reti dan idamkan tubuh badan yang tegap dan sexy ya. Sebenarnya lelaki lebih mementingkan tubuh badan berbanding wanita, cumanya mereka jarang mahu mengaku sahaja.

Ini antara makanan yang boleh di ambil oleh para bakal pengantin lelaki dan mulakan diet mulai hari ini. Nanti selepas beberapa bulan anda amalkan garenti semua orang akan berkata-kata tentang penampilan terbaru anda.

#1: Telur

Lemak baik membantu menghapuskan lemak perut yang disimpan di sekeliling bahagian tengah badan anda. Telur adalah makanan yang hebat untuk dimakan semasa cuba menurunkan berat badan kerana mereka adalah nutrien-padat dan lebih rendah dalam kalori dan gula, tetapi kandungan nutrien yang tinggi seperti protein, besi, dan vitamin dan mineral penting. Dengan hanya 78 kalori dan lima gram lemak setiap hidangan, anda tidak boleh salah dengan makanan yang dibekalkan kaya dengan protein ini. Makan sebiji atau dua telur untuk sarapan atau rebus mereka untuk snek tengah hari!

BACA: Telur Bagus Untuk Kurus, Tetapi Bahaya Untuk Wanita Hamil & Orang Warga Emas! Ini Sebabnya…

IKLAN

#2: Beri

Beri mempunyai jumlah tertinggi serat dan jumlah gula yang paling rendah dari semua buah-buahan, menjadikannya hebat untuk penurunan berat badan. Raspberi, blackberry, dan blueberries semuanya dimuatkan dengan antioksidan dan vitamin penting yang membantu melegakan keradangan. Anda boleh menambahnya kepada yoghurt, oat, salad, atau makan begitu sahaja untuk snek yang lazat.

#3: Kekacang

Makanan sihat, karbohidrat yang baik akan membantu anda berasa kenyang dan berpuas hati semasa berdiet. Makan karbohidrat yang kaya nutrien seperti kacang dan bijian. Mereka dimuatkan dengan lemak yang baik dan vitamin dan mineral lain yang diperlukan oleh tubuh anda, tanpa bahan buatan.

#4: Yogurt

Yoghurt Yunani lebih baik untuk anda daripada yogurt biasa. Ia rendah lemak, dipenuhi dengan kalsium, dan kalium, dan sumber protein yang hebat. Cari pilihan yang rendah gula dan kemudian tambah buah sendiri untuk menaikkan nilai pemakanan.

#5: Ubi Keledek

Ubi keledek sangat baik untuk dimasukkan ke dalam diet anda kerana mereka sangat serba boleh. Anda boleh memakannya untuk setiap hari dan memasaknya dalam pelbagai cara. Karbohidrat perlahan ini serba boleh, semulajadi manis dan badan kami mencernanya secara perlahan-lahan.

Ikuti Maskulin di Facebook dan Instagram untuk dapatkan update terkini tentang lelaki.