Fenomena lelaki lebih memilih janda dari anak dari ini begitu dekat dengan masyarakat setempat. Ramai menyatakan bahawa janda lebih berpengalaman dari anak dara dalam pelbagai aspek. Mengapa lelaki lebih gemarkan janda? Apakah wanita yang masih mempunyai dara memang selamanya tidak akan laku? Menerusi AskMen, dalam artikelnya mengatakan bahawa lelaki memilih janda bukan hanya memandang kepada pengalamannya saja, namun ia lebih kepada keupayaan si janda tadi untuk memuaskan nafsunya kerana sesetengah lelaki tidak mampu untuk melakukannya disebabkan kurang berpengalaman.

Ini antara sebab-sebab mengapa Janda lagi popular dikalangan lelaki berbanding anak dara.

 

1)      Penjagaan badan

Dominasi Janda Terhadap Lelaki Bujang

Biasalah, nama pun janda, mestilah lembik sana sini, terutamanya janda yang sudah mempunyai anak. Namun janda dilihat sebagai wanita yang lebih bijak mengendalikan diri. Ini berbeza dari anak dara melayu terutamanya, mereka menyangkakan lelaki lebih gemar kepada badan mereka yang masih bergetah, jadi mereka kurang menjaga penampilan diri. Kerana itu lelaki lebih tertarik dengan janda berbanding anak dara.

 

IKLAN

2)      Berpengalaman

Dominasi Janda Terhadap Lelaki Bujang

Janda ni dah ada pengalaman menguruskan suami ketika masih bergelar isteri. Ini bukan saja terletak pada ruang tidur saja, ini juga termasuk dengan makan minum dan pakaian harian suami. Lelaki berasa janda lebih sesuai dijadikan isteri kerana sifat mereka yang sudah tahu semua perkara.

 

3)      Berdikari

IKLAN

Dominasi Janda Terhadap Lelaki Bujang

Janda dilihat sebagai wanita yang paling bijak menguruskan hal sendiri. Mengapa? Ini kerana ketika ia masih bergelar isteri orang, dia bergantung pada suami. Jadi janda akan lebih bijak menguruskan masa berbanding anak dara kerana mereka menyangkakan tiada sesiapa lagi mahukan mereka. Ini antara faktor yang mecuit hati teruna, melihat wanita yang pandai menguruskan diri, mereka pasti memilih janda sebagai isteri.

 

4)      Mulut manis seperti membuka kilang               gula di tepi bibir

IKLAN

Dominasi Janda Terhadap Lelaki Bujang

 

Jangan salahkan sesiapa dalam hal ini. Semuanya kerana pengalaman dan situasi. Bezanya anak dara dengan janda, anak dara tiada pengalaman dalam urusan “mulut manis”, jadi potensi untuk mereka di tolak lelaki sangat tinggi. Mereka ini tidak pandai mengendali masalah berkaitan dengan cinta. Manakala janda, mereka tentunya sudah mempunyai pengalaman, jadi untuk mereka membuka kilang gula di tepi bibir itu tiada masalah lah.

 

 

 

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI