Kalau buat carian di Google untuk ‘game 2019’, anda akan temui lebih 50 judul permainan video yang akan dikeluarkan pada tahun ini untuk ‘dimain uji’ oleh kaki gamers.

Kalau ditanya kepada penulis, ini 5 permainan video yang secara peribadinya akan penulis cuba cari peluang untuk beli dan bermain selepas anak dan isteri tidur.

Harap kita semua yang merupakan kaki gamers tidak mengantuk apabila sampai ke tempat kerja keesokan harinya :

1. Residence Evil 2 

Game-Game Gempak Untuk Tahun 2019, Nampak Macam Best!

Platform: PS4, Xbox One, PC
Tarikh pelepasan: 25 Januari 2019

Para peminat mendakwa Capcom telah bertindak balas dengan baik. Pembaharuan dalam permainan video Resident Evil 2 akan membawa anda kembali ke zaman survival klasik dengan baik.

Anda akan menyertai Leon Scott Kennedy dan Claire Redfield yang sama-sama berjuang untuk hidup di Raccoon City setelah dijangkiti dengan virus.

Permainan video kali ini juga kelihatan lebih mengujakan selepas mereka merombak semula imej lama pada 20 tahun lalu (1998) dengan paparan zombi yang lebih terperinci yang meliputi darah, lendir, daging membusuk serta persekitaran yang menakutkan.

Ditambah pula dengan rekaan kamera orang ketiga dari atas bahu memperlihatan permainan video ini menjadi lebih moden, membuatkan ketakutan itu mampu menyesakkan dada pemain serta pemotretan semula Residence Evil 2 ini tidak begitu menghampakan.

2. Anthem

IKLAN

Game-Game Gempak Untuk Tahun 2019, Nampak Macam Best!

Platform: PS4, Xbox One, PC
Tarikh pelepasan: 22 Februari, 2019

Anthem’ pada dasarnya adalah jawapan kepada EA untuk ‘Destiny: A Shared-World Shooter’ yang menyemarakkan semangat para pemain untuk memburu di alam sci-fi yang dipenuhi dengan raksasa.

Anda akan bermain sebagai Freelancer yang memiliki gaya tembakan Mass Effect, menyarung sut Javelin ketika membuat pencarian dan menghapuskan makhluk asing bersaiz gergasi.

Seperti yang dijangka, terdapat level-level yang perlu dilepasi dan anda perlu mengejar dan mengumpulkan item-item berharga yang dikehendaki.

Sepanjang permainan, anda akan melihat jalan cerita menarik hasil nukilan dari team Knights of the Old Republic atau lebih mesra dikenali sebagai, KOTOR.

3. Devil May Cry 5

IKLAN

 Game-Game Gempak Untuk Tahun 2019, Nampak Macam Best!

Platform: Xbox One, PS4, PC
Tarikh pelepasan: March 8, 2019

Devil May Cry 5 mengekalkan estetika yang kurang molek dari Teori Ninja DmC tetapi melalui edisi reboot kali ini, Devil May Cry 5 tetap meneruskan kisah permainan yang sentiasa mendapat tempat di hati peminatnya.

Dinyatakan oleh Capcom sebagai “sekuel sebenar” bagi Devil May Cry 4, pemain akan menjadi seseorang yang dikawal oleh Nero, seorang pemburu syaitan dengan lengan robot serta pedang yang dapat menghidupkan semula sama seperti enjin motosikal.

Ya, kedengaran agak bodoh. Tetapi siapa yang peduli ketika wira permainan anda menembak roket seperti papan selancar ke wajah syaitan yang dilaknat dan jijik itu?

 4. Crackdown 3

Game-Game Gempak Untuk Tahun 2019, Nampak Macam Best!

IKLAN

Platform : Xbox One, PC
Tarikh pelepasan: 15 Februari 2019

Dalam Crackdown 3, anda merupakan seorang polis super di dunia terbuka. Anda akan menggunakan kuasa anda untuk memerangi jenayah dan menghancurkan seluruh sarang-sarang jenayah.

Anda boleh bermain sehingga empat orang dan membina pasukan untuk agensi anda memusnahkan bandar futuristik yang ‘rosak’ dengan gaya tersendiri.

Anda akan melompat-lompat di antara bangunan ke satu bangunan menggunakan jumpjet serta menembak penjenayah yang sadis dengan peluru berpandu yang berteknologi tinggi.

5. Mortal Combat 11 

Game-Game Gempak Untuk Tahun 2019, Nampak Macam Best!

Platform: Suis, PS4, Xbox One, PC
Tarikh pelepasan: 23 April 2019

NetherRealm Studios mempunyai satu perkara baik yang dapat menggantikan keunikan reka bentuk permainan tempur antara watak-watak Mortal Combat dan penentang mereka.

Mengikuti kejayaan permainan video Injustice 2, NetherRealm kembali ke akar umbi untuk membangunkan semula Mortal Kombat 11.

Bermula dengan video acah-acah sinematik, peminat disajikan dengan kegemilangan Scorpion dan Raiden yang  memukul antara satu sama lain sehingga berdarah.

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI