Selepas mengharungi cabaran pandemik yang melanda global, Honda kini mampu menarik nafas lega dengan perkembangan positif yang diraih oleh jenama mereka terutamanya pada tahun lalu.

Pada pertemuan bersama media dalam sesi Media Gathering 2023 yang berlangsung Jumaat lalu Honda juga berbangga mengumumkan bahawa mereka merupakan jenama bukan nasional terlaris di Malaysia.

Ia sekali gus menunjukkan kepercayaan pengguna masih lagi kuat terhadap mereka. Pada sesi penghargaan media tersebut Honda Malaysia turut membayangkan perancangan strategik yang bakal diperkenalkan sepanjang tahun 2023.

Untuk tahun ini, Honda Malaysia mengumumkan bahawa mereka akan melancarkan tiga model baharu berserta satu model ‘facelift’. Selain itu, Honda turut menyasarkan jumlah jualan sebanyak 80,000 unit dengan penguasaan pasaran 12.3 peratus.

MOMENTUM

Menurut Presiden dan Ketua Bahagian Operasi Honda Malaysia, Sarly Adle Sarkum, “Honda meraikan ulang tahun ke 75 pada tahun ini. Oleh itu, Honda Malaysia berusaha mempercepatkan momentum melalui pelancaran model baharu dan aktiviti pemasaran.

“Kami memberi tumpuan kepada tiga faktor utama untuk model kami, iaitu Teknologi Termaju, Tawaran Premium dan Sporty Appeal. Gabungan tiga tonggak utama ini menjadikan model Honda akan datang lebih unik”.

IKLAN

Honda Malaysia Bakal Lancar Tiga Model Baharu Pada Tahun 2023, Salah Satunya SUV Kompak!

Salah sebuah model baharu yang bakal diperkenalkan adalah dari kategori SUV kompak yang ramai menjangkakan ia adalah Honda W-RV. Menurut beliau lagi model tersebut dijangka akan dilancarkan pada suku ketiga tahun 2023.

Selain itu, Honda Malaysia turut terus memperkasakan teknologi hibrid. Sebagai perintis memperkenalkan teknologi hibrid di negara sejak 19 tahun lepas ia berkembang bermula dengan Integrated Motor Assist (IMA) sehingga Sport Hybrid i-DCD dan terbaru dengan teknologi e:HEV.

IKLAN

“Kami adalah perintis dalam memperkenalkan teknologi hibrid sejak 19 tahun lalu. Teknologi ini telah berkembang begitu ketara bermula dengan IMA, Sport Hybrid i-DCD, dan terkini, teknologi e:HEV,” tambah Sarly Adle lagi.

PROMOSI AKTIVITI

Honda Malaysia akan memperkenalkan Hentian 2S (Servis dan Alat Ganti) dan mempromosikan aktiviti selepas jualan untuk memenuhi permintaan yang semakin meningkat daripada pelanggan sedia ada dan bakal pelanggan.

Lebih menarik lagi, Honda Malaysia juga sedang menambah baik sistem Honda CONNECT yang menampilkan ciri keselamatan, sekuriti dan keselesaan.

IKLAN
Honda Malaysia Bakal Lancar Tiga Model Baharu Pada Tahun 2023, Salah Satunya SUV Kompak!
Ramai menjangkakan model SUV kompak yang dimaksudkan ialah Honda W-RV.

Honda CONNECT bakal diperkenalkan untuk model-model lain sebagai tambahan kepada City RS, City Hatchback RS, Civic RS, Civic e:HEV RS and HR-V e:HEV RS bagi membolehkan pelanggan menikmati pelbagai fungsi yang tersedia dalam sistem.

Platform HondaTouch pula akan dinaik taraf untuk menambah mutu pengalaman kepada pelanggan Honda dengan menjadikannya lebih mudah diakses. Ini merupakan sebahagian usaha Honda untuk memperkasakan pengalaman digital pelanggan Honda dan menggalakkan lebih banyak amalan mampan.

Jangan lupa untuk subscribe YouTube MASKULIN untuk seleksi video menarik seperti di bawah ya!

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI