Untuk mengurangkan berat badan sebenarnya bukanlah seperti yang disangkakan. Ada yang mengatakan untuk menurunkan berat badan memerlukan tenaga yang tinggi dan push your limit. Ada juga yang mengatakan, makan sihat sahaja cukup untuk menurunkan berat badan.

 

 

Jus buah-buahan

Makanan Berkhasiat Ini Jika Diambil Secara Berlebihan Akan Menyebabkan…

Setiap pagi anda pasti terpedaya dengan mulakan hari dengan jus buah-buahan. Jus buah-buahan yang dikatakan kaya dengan fiber ini menjadi pilihan yang lebih baik kerana anda mendapat manfaat serat penstabilan gula-gula. Menurut satu kajian yang diketuai oleh penyelidik Sekolah Kesihatan Harvard, makan lebih banyak buah-buahan, terutama blueberries, anggur, dan epal, boleh membantu mengurangkan risiko diabetes jenis 2. Sebaliknya, penggunaan jus buah yang lebih tinggi meningkatkan risiko diabetes jenis 2. Jadi jika anda ingin makan bersih dan menurunkan berat badan, parit jerami itu dan ambil epal sebaliknya.

 

 

IKLAN

 

Salad Dressing

Makanan Berkhasiat Ini Jika Diambil Secara Berlebihan Akan Menyebabkan…

Walaupun ia rendah lemak, namun ia mempunyai kandungan gula yang berlebihan. Sebagai contoh, satu hidangan dua sudu hidangan Wishbone’s Thousand Island Dressing mengandungi empat gram gula. Untuk alternatif yang sihat, sediakan sendiri di rumah dengan cuka apel, minyak zaitun extra-virgin, garam, lada, dan bawang putih cincang.

 

IKLAN

 

Yogurt

Makanan Berkhasiat Ini Jika Diambil Secara Berlebihan Akan Menyebabkan…

Jangan mudah terpedaya dengan minuman dan makanan yogurt yang kononnya baik untuk anda menurunkan berat badan. Jika anda seorang yang ingin menikmati yogurt sebagai snek, digalakkan untuk anda mengambil greek yogurt untuk makanan tambahan. Satu kajian dalam jurnal Appetite membandingkan kesan ketagihan yogurts tinggi, sederhana dan rendah protein pada wanita 24 hingga 28 tahun dan mendapati bahawa greek yogurt mempunyai kesan yang paling besar. Ringkasnya, mereka yang makan greek yogurt boleh membuatkan anda berasa kurang lapar sepanjang hari dan lebih sihat untuknya. Sekiranya anda ingin menambah rasa, serat, dan tekstur kepada greek yogurt anda, masukkan beberapa buah serat, chia dan kacang.

IKLAN

 

 

Bar Granola

Makanan Berkhasiat Ini Jika Diambil Secara Berlebihan Akan Menyebabkan…

Ada antara anda mengambil bar grannola sebagai makanan snek harian anda tatkala lapar. Tahukah anda, bar granola ini mempunyai lemak yang tinggis serta kandungan gula yang melampau. Untuk mencari bar yang lebih sihat, mereka yang tidak mempunyai lebih daripada lima gram lemak tepu dan 15 gram gula (idealnya, anda mahu melekat pada 10 gram), mempunyai sekurang-kurangnya 20 gram karbohidrat, 10-15 gram protein, dan serat lima hingga 10 gram.

 

 

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI