Karier profesional dalam dunia digital sekarang membawa sifat yang sangat mobil. Segalanya perlu dilakukan degan cepat, pantas dan boleh dilaksanakan di mana-mana sahaja. Malah, ia menjadi satu trend yang cukup popular pada era ini.

Dengan wujudnya rangkaian Internet yang lebih pantas, perbincangan, pengurusan dan pelaksanaan tugasan spesifik dapat dilakukan secara digital. Waktu kerja yang lebih fleksibel dan mampu menyusun aliran kerja secara lebih personal juga menjadi tarikan mengapa ramai yang memilih untuk bekerja dari rumah.

Walaupun bekerja dari rumah memberikan cabaran yang cukup berbeza kerana tanggungjawabnya yang lebih tinggi dan memerlukan disiplin, kita sebenarnya masih boleh kekal produktif jika kena dengan caranya.

Mujur ada komputer riba Fujitsu UH-X kerana segala tugasan kerja yang perlu dilakukan di rumah dapat dilaksanakan dengan mudah. Bukan semata-mata untuk menaip, Fujitsu UH-X juga menjadi peranti yang lengkap dengan pelbagai kelebihan yang boleh melancarkan kerja pejabat anda agar jadi lebih sempurna.

Berikut merupakan 7 kelebihan mengapa Fujitsu UH-X menjadi peranti luar biasa yang sangat membantu:

1. ULTRA-RINGAN DAN MUDAH DIBAWA

Realiti Bekerja Dari Rumah Walaupun Banyak Cabaran Masih Boleh Kekal Produktif 

Walaupun bekerja di rumah, anda pasti memerlukan sebuah komputer riba yang mudah untuk dibawa. Sama ada diletakkan di dalam bilik kerja sementara, ruang tamu mahupun di dalam bilik, sebuah komputer riba perlu mempunyai karakteristik ‘mobility’. Menariknya tentang komputer riba ini, ia hadir dengan teknologi Ultra-Light Design yang mempunyai berat hanya 778 gram. Lebih ringan berbanding sebotol air mineral satu liter!

2. SAMBUNGAN PELBAGAI FUNGSI

Realiti Bekerja Dari Rumah Walaupun Banyak Cabaran Masih Boleh Kekal Produktif 

IKLAN

Memang banyak komputer riba yang ringan dan nipis terdapat di pasaran namun tidak banyak yang menyediakan kelebihan sambungan pelbagai fungsi. Berbanding Fujitsu UH-X, peranti ini menyediakan teknologi pelbagai sokongan sambungan atau port yang banyak antaranya SD Card, USB3.2, LAN port, Security lock, 2 x USB Type-C, HDMI dan juga earphone.

Realiti Bekerja Dari Rumah Walaupun Banyak Cabaran Masih Boleh Kekal Produktif 

Paling menarik sekali, Fujitsu UH-X turut dilengkapi dengan port LAN yang boleh dilipat atau foldable LAN. Dengan kelebihan sambungan pelbagai fungsi ini, anda juga boleh menyambungkan terus HDMI ke TV bagi paparan yang lebih besar.

3. PANGGILAN VIDEO HD YANG TERANG

Realiti Bekerja Dari Rumah Walaupun Banyak Cabaran Masih Boleh Kekal Produktif 

Selain menyiapkan kerja pejabat, anda juga boleh meneruskan perbincangan dan mesyuarat seperti biasa bersama ketua atau rakan sepasukan walaupun bekerja dari rumah. Ini kerana Fujitsu UH-X tampil dengan teknologi kamera FHD yang membolehkan panggilan video dilakukan dengan cukup terang dan lancar.

IKLAN

Dari segi audio, Fujitsu UH-X tampil lengkap dengan teknologi Waves MaxxAudio yang mana teknologi audio ini pernah memenangi anugerah Technical GRAMMYR Award. Built-in speaker pula menghasilkan audio yang lebih jelas dan mudah untuk didengari oleh penerima panggilan video.

4. PAPAN KEKUNCI YANG ‘MESRA JARI’

Realiti Bekerja Dari Rumah Walaupun Banyak Cabaran Masih Boleh Kekal Produktif 

Apabila ingin membeli sebuah komputer riba, papan kekunci yang ‘mesra jari’ pasti menjadi keutamaan. Selain memberikan keselesaan untuk menekan papan kekunci, fungsi ‘mesra jari’ yang ada pada Fujitsu UH-X ini penting agar ia tidak menyakitkan jari-jemari anda apabila menggunakannya dalam tempoh masa yang panjang. Bukan itu sahaja, peranti ini turut dilengkapi dengan papan kekunci ‘keystroke 1.5mm’ dan bentuk istimewa ‘spherical-cylindrical keytop’.

5. FUNGSI SEKURITI – PENGECAMAN WAJAH

Realiti Bekerja Dari Rumah Walaupun Banyak Cabaran Masih Boleh Kekal Produktif 

Jika selama ini anda perlu memasukkan kata laluan setiap kali ingin membuka komputer riba tapi dengan Fujitsu UH-X, anda tidak perlu lagi menyimpan sebarang kata laluan. Ini kerana Fujitsu UH-X ini hadir dengan teknologi pengecaman wajah bersama sensor binaan dalaman yang disokong oleh Windows Hello.

IKLAN

Selain fungsi sekuriti yang lebih selamat kerana peranti ini hanya mengecam wajah pemilik asal, anda juga tidak lagi terbeban untuk mengingati sebarang kata laluan. Tunjuk sahaja wajah, anda boleh terus menggunakannya tanpa sebarang masalah.

6. BERKELAJUAN TINGGI

Realiti Bekerja Dari Rumah Walaupun Banyak Cabaran Masih Boleh Kekal Produktif 

Pantas dan cepat! Itulah karakteristik penting untuk memiliki sebuah komputer riba. Apabila memerlukan anda untuk menyiapkan tugasan dengan segera, pasti anda inginkan sebuah komputer yang boleh digunakan ‘on-the-spot’ dengan pantas. Fujitsu UH-X sememangnya tidak mengecewakan kerana komputer riba ini dikuasakan dengan pemproses Intel Core i7 10th GEN yang merupakan antara pemproses terpantas pada masa kini.

Bukan itu sahaja, ia juga hadir dengan SSD high-speed yang mana komputer riba ini boleh ‘boots up’ dengan pantas apabila butang power ditekan. Secara tidak langsung, anda boleh menggunakan browsers dan program Office dengan lebih cepat dan mudah.

7. PENGECASAN YANG PANTAS

Realiti Bekerja Dari Rumah Walaupun Banyak Cabaran Masih Boleh Kekal Produktif 

Fungsi pengecasan pantas juga tidak kurang pentingnya untuk kegunaan harian melaksanakan tugasan kerja di rumah. Menariknya, Fujitsu UH-X juga didatangkan dengan teknologi pengecasan pantas pada capaian 50 peratus dalam masa 30 minit sahaja. Malah, AC adapter komputer riba ini juga sangat ringan dengan berat hanya 210 gram. Jadi, anda tidak perlu lagi merungut dan menunggu lama untuk mengecas komputer sehingga penuh!

Bagi anda yang berminat untuk mendapatkan Fujitsu UH-X yang dibuat di Jepun dengan Takumi Craftsmanship dan merasai sendiri kelebihan yang ada padanya, anda boleh mengunjungi https://tmt.my/brands/fujitsu/ dan and https://www.gloo.com.my/brands-store/fujitsu untuk keterangan lebih lanjut.

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI