Bertugas sebagai penjual kereta sebenarnya tidak mudah. Ini kerana kebanyakan daripada mereka mempunyai gaji kasar yang sedikit dan bergantung kepada komisyen jualan kereta.

Kadangkala walaupun jualan banyak, namun sebab terpaksa melayan kerenah pelanggan yang suka ‘memerah’ membuatkan ramai jurujual rasa stress. Walau apa pun rintangan yang datang, mereka tetap mengukir senyuman yang manis untuk memastikan mereka dapat ‘close deal’ dengan pelanggan dambakan kereta baharu.

IKLAN

Terpanggil dengan isu tersebut, Hafizi Norizan tampil memberi penjelasan mengapa sesetengah jurujual kereta seperti tidak gembira dengan kerja mereka.

BACA: Cas Telefon Dalam Kereta Selamat & Bateri Kereta Tak Rosak, Jurutera Ini Ada Penjelasan!

REALITI HIDUP SALESMAN KERETA

Selama aku bergelumang dalam dunia salesman kereta ni macam-macam karenah manusia aku ‘hadap’. Wife beli kereta laki mintak broker fees. Driver mintak broker fees sebab boss die beli kereta. Lepas deliver tetiba muncul salesman entah mana dtg claim broker fee. Customer kaki pau sampai londeh spender, salesman b***** buang habis sebab nak fight dengan competitor & sebagainya.

‘Market’ zaman sekarang ni bab ‘buang’ harga, ‘buang’ free gift, ‘buang’ comm sampai terlondeh spender dah jadi mainan biasa. Persoalan ;
1. Siapa yang mulakan?
2. Nak ‘buang’ banyak mana?
3. Nak ‘buang’ sampai bila?
4. Siapa yang untung?

IKLAN

Ok lah aku rumuskan ringkasan ‘circle’ hidup majoriti salesman di Malaysia

BASIC GAJI – RM1,000
OVERTIME – ❌
BONUS – ❌
Yearly Increament – ❌
Komisyen/kereta – RM1,000 (anggaran)

Situasi Salesman A
1 month – 3 kereta
RM4,000 – Total income
– RM1k – Broker fees
– Rm150 – Full tank
– Rm600 – tinted
– RM450 – Smart Tag
– RM100 – payung & keychain
BALANCE RM1,700.00 gaji nett sebulan

Aku nak tanya kalau wujud SALESMAN A ni brapa lama dia akan jadi salesman?? Baik keje 7e, McD lagi banyak boleh dapat.

Aku bangkitkan hal ni bukan disebabkan duit semata-mata. Aku nampak market jualan kereta ni dah macam CANCER STAGE 4 yang anytime akan rebah.

Bagi aku ni bukan salah customer semata. Salesman, customer & dealer semua bersalah. Salesman buang comm, dealer buang margin, customer perah sampai kering. End up result yang dapat;
1. Salesman pokai
2. Dealer rugi
3. Customer dapat servis sucks

BACA: Lelaki Ini Kongsi Cara Mudah Cas Semula Bateri & Jumpstart Tanpa Bantuan Kereta Lain

Mesti ada yang tanya kenapa pulak customer dapat servis sucks? Hoi bang dah ko perah sampai kering then salesman buat kerja tanpa rela ko rasa salesman tu happy ke? Ko ingat relation ni akan sampai ke anak cucu dia jaga ko? Aku confirm keluar je showroom concept yg digunapakai. ‘Get ur car & key f*** off now’. Maaf aku memang agak kasar bila berbahasa. Nak tau kenapa? Sebab ni la bahasa yg selalu keluar bila settlekan kes customer kaki perah.

WAHAI SALESMAN & CUSTOMER SILA BERFIKIR SECARA WARAS

-Fizi-