Dalam sebuah dokumentari bertajuk ‘Beckham’ yang ditayangkan di Netflix, bekas Kapten England dan pemilik bersama Inter Miami, David Beckham mendedahkan dirinya mempunyai gangguan Obsesif Kompulsif (OCD).

Selain daripada mempunyai kerjaya yang membanggakan, beliau juga merupakan suami kepada selebriti jelita dari kumpulan pop Spice Girls, Victoria Beckham.

Siapa Sangka Bekas Kapten Bola Sepak England, David Beckham Hidap OCD!

Namun siapa sangka hidup bintang terkenal yang kelihatan bahagian itu turut  mempunyai noda hitam apabila beliau mendedahkan penyakit kecelaruan obsesif-kompulsif (OCD) yang dihidapinya.

Dalam dokumentari Netflix baru-baru ini, beliau berkata bahawa dirinya sering menghabiskan masa berjam-jam membersihkan dan mengatur rumahnya meskipun ketika itu seluruh ahli keluarganya sedang lena dibuai mimpi.

IKLAN

Siapa Sangka Bekas Kapten Bola Sepak England, David Beckham Hidap OCD!

“Hakikatnya setiap hari saya akan membersihkan rumah, menghidupkan lampu dengan skala keterangan yang betul dan bersihkan setiap pinggan mangkuk yang kotor,”

“Bahkan ketika saya membersihkan lilin, saya akan pastikan asap yang keluar hanya berada dalam ‘kawasan’ lilin itu sahaja. Ya, saya tahu itu pelik,” akui bekas kapten bola sepak England itu.

IKLAN

Siapa Sangka Bekas Kapten Bola Sepak England, David Beckham Hidap OCD!

Menurut isterinya juga, David adalah seorang yang mementingkan kesempurnaan dan mempunyai ritual pembersihan yang sangat ‘strict’ baginya.

Menurut Daily Mail, suami penyanyi itu akan mengira pakaian dan meletakkan majalah dalam garis lurus dan corak simetri.

IKLAN

“Saya mempunyai gangguan obsesif kompulsif (OCD) ini di mana saya perlu mempunyai segala-galanya dalam garis lurus atau semuanya perlu berpasangan. Saya akan meletakkan tin Pepsi saya di dalam peti sejuk dan jika terlalu banyak maka saya akan meletakkannya di dalam almari lain kerana ianya perlu kelihatan sempurna di mata saya,” ujar beliau.

Hmm…siapa sangka David Beckham pun ada sisi kelemahannya walaupun dilihat sebagai lelaki yang sempurna di mata peminatnya.

Jangan lupa subscribe atau follow YouTube dan TikTok MASKULIN untuk seleksi video menarik seperti di bawah.

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI