Penganjuran bazar Ramadan di beberapa buah negeri pada tahun ini telah pun diumumkan pembatalannya. Malah di seluruh negara juga pembatalan sama juga dijangka akan diumumkan dalam masa yang terdekat.

Penularan wabak COVID-19 menyebabkan pihak kerajaan beberapa negeri mengambil keputusan untuk tidak meneruskan program tahunan yang sentiasa dinantikan sempena munculnya bulan Ramadan.

Susulan Pembatalan Bazar Ramadan, MB Selangor Umum Inisiatif E-Bazar Ramadan Selangor Grab
Pembatalan bazar Ramadan di negeri Selangor telah diumumkan pada 1 April yang lalu.

Salah sebuah negeri yang paling awal membatalkan penganjuran baza Ramadan tahun ini ialah Selangor. Bagi membantu pihak peniaga yang terjejas teruk sepanjang Printah Kawalan Pergerakan dan pada bulan Ramadan nanti, Menteri Besar Selangor YAB Dato’ Seri Amirudin Shari hari ini telah mengumumkan sebuah inisiatf baharu.

IKLAN

Menerusi kenyataan medianya, Kerajaan Negeri Selangor mengambil inisiatif dengan membina suatu ekosistem keusahawan baharu dengan kerjasama bersama syarikat penghantaran, Grab Malaysia.

Jelas beliau lagi, platform tersebut diberi nama ‘E-Bazar Ramadan Digital’. Inisiatif ini dijangka mampu membantu seramai hampir 17 ribu peniaga dan penjaja yang terkesan dan hiang mata pencarian.

IKLAN
Susulan Pembatalan Bazar Ramadan, MB Selangor Umum Inisiatif E-Bazar Ramadan Selangor Grab
Kenyataan media oleh Menteri Besar Selangor, Dato’ Seri Amirudin Shari.

KONSEP DI ATAS TALIAN SAHAJA

Menerusi bazar talian ini, pembelian hanya dibenarkan menerusi dalam talian menerusi aplikasi GRAB dan mematuhi segala aspek spesifikasi penyediaan makanan yang dikeluarkan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM).

Sebanyak 15 buah lokasi di seluruh Selangor telah dikenal pasti sebagai dapur berpusat. Di peringkat kerajaan negeri pelaksanaannya akan diselaraskan oleh Menteri Besar Pemerbadanan (MBI) dan HIJRAH.

IKLAN

Semoga inisiatif ini mampu membantu peniaga-peniaga kecil untuk mendapatkan sumber pendapatan sepanjang bulan Ramadan nanti.

Stay home and stay safe!

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI