Sepanjang tempoh seminggu lalu kita sebagai rakyat marhaen telah menyaksikan perubahan iklim dalam arena politik tanah air.

Selepas berkakhir, negara tercinta kini menyaksikan pemerintahan yang baharu diterajui oleh Tan Sri Muhyiddin Yasin yang telah dilantik sebagai Perdana Menteri ke-8.

Berikutan dengan itu kita bakal saksikan barisan kabinet menteri yang baharu bakal menerajui pelbagai kementerian. Dan selaras dengan itu juga deretan menteri-menteri kerajaan terdahulu menamatkan perkhidmatan terkakhir mereka bermula minggu ini.

Semalam Ahli Parlimen Muar, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman menamatkan khidmatnya sebagai Menteri Belia & Sukan.

“Thank You KBS”, Hari Terakhir Syed Saddiq Berkhidmat Sebagai Menteri Belia & Sukan
Syed Saddiq bersama kakitangan KBS

Beliau yang memegang rekod tempatan sebagai menteri termuda pernah dilantik memberikan ucapan pernghargaan kepada seluruh warga kerja Kementerian Belia & Sukan (KBS) pada sebuah majlis perpisahan.

IKLAN

“Terima kasih KBS. Adalah menjadi satu penghormatan terbesar untuk berkhidmat kepada anda semua.”

“Apabila kita berhadapan dengan situasi yang menuntut kita untuk memilih, ingat, sentiasalah memilih yang boleh mengangkat nilai moral dan integriti kita, bukan kuasa atau kepentingan peribadi.”

“Thank You KBS”, Hari Terakhir Syed Saddiq Berkhidmat Sebagai Menteri Belia & Sukan

IKLAN

Itulah ucapan yang turut dikongsikan oleh beliau di laman Twitter kendaliannya. Turut sama hadir pada majlis perpisahan tersebut ialah Timbalan Menteri Belia & Sukan, Steven Sim Keong.

Sepanjang tempoh 22 bulan perkhidmatan, Syed Saddiq dan Steven Sim dilihat telah banyak berusaha untuk memantapkan belia dan arena sukan tempatan.

IKLAN

“Thank You KBS”, Hari Terakhir Syed Saddiq Berkhidmat Sebagai Menteri Belia & Sukan

Ramai juga warganet melahirkan rasa terkilan kerana menyaksian perkhidmatan mereka ditamatkan. Dan tidak kurang juga yang mengutuskan kata-kata semangat agar beliau terus kekal dalam arena politik tanah air.

All the best to both of you from team MASKULIN!

Kredit: Twitter @syedsaddiq

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI