Ramai antara anda sebenarnya keliru dengan betuk pemakanan yang membolehkan anda membina badan besar dengan cepat. Ada diantara anda mengatakan makanan natural baik untuk menurunkan berat badan dan menjadikan badan anda lebih sihat.

Ada juga mengatakan bahawa makanan ini terlalu mahal dan sukar untuk di dapati di mana-mana pasaraya berdekatan. Jika anda mahukan bentuk badan yang cantik dan menarik, anda kenalah mengeluarkan sedikit duit, kalau tidak buang masa saja anda angkat besi dan mengeluarkan duit setiap hari untuk ke gym.

Ini kami sediakan sumber makanan asli yang boleh anda dapati.

Tempe

Bukan susah nak cari tempe. Makanan ini sangat mudah di dapati di mana-mana kawasan. Kedai runcit pun boleh jumpa. Tempe merupakan adik-beradik pada taufu yang diperbuat daripada soya.

IKLAN

Anda boleh masak dengan pelbagai jenis masakan untuk hidangan harian anda dengan menggunakan tempe. Selain daripada ia baik untuk badan, ia juga dapat menjauhkan anda dari penyakit-penyakit kronik.

Jenis Makanan Semula Jadi Yang Boleh Bantu Pertubuhan Otot Lebih Pantas

IKLAN

Oat

Rakyat Malaysia kalau bercakap pasal oat mesti ada yang tak lalu nak telan lah apa lah. Mungkin ada diantara anada yang tak tahu bagaimana nak makan oat. Ada pelbagai cara untuk masak oat sebenarnya, anda boleh rendamkan oat dengan air panas dan minum begitu saja, ataupun campurkan dengan buah-buahan.

Bercerita tentang khasiat oat yang boleh mempercepatkan proses tubesaran bentuk badan anda adalah, ia merupakan karbohidrat yang membolehkan tumbesaran otot dengan cepat. Selain daripada itu, ia membantu untuk menghalang anda dari cepat lapar. Jadi, bila tengah malam anda kelaparan tu, minum secawan oat.

IKLAN

Peanut butter

Jangan samakan peanut butter biasa dengan peanut butter yang kami maksudkan. Anda boleh dapatkan peanut butter yang dihaskan untuk diet. Ini kerana ia tidak mengandungi banyak gula dan mempunyai lebihan kacang yang baik untuk tubuh anda.

Fungsi peanut butter boleh membuatkan anda kurang rasa lapar dan mematikan craving anda terhadap makanan yang bukan-bukan. Anda hanya perlu ambil 3/5 sudu besar dua kali seminggu dan anda bakal melihat perbezaan tubuh anda tak lama lepas tu.

Energy boost shake atau smoothie

Ini wajib untuk anda ambil sebelum dan selesai bersenam. Dengan memilih serbuk protein yang mengandungi serat baik untuk badan anda, ia dapat membantu anda membesarkan otot-otot dalam masa yang sama dapat membantu anda memulihkan otot-otot yang terkoyak.

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI