Semburan wangian bukanlah sekadar untuk melengkakan gaya kamu malah lebih dari itu. Begitu banyak jenama dan juga jenis wangian yang bisa anda pilih dan pakai. Kepada mereka yang tak pernah sembur perfume, ini lah masanya untuk korang cepat-cepat beli perfume dan gunakannya. 

Memakai wangian akan menjadikan anda lebih menarik di mata wanita.

HEY LELAKI, INI SEBAB UTAMA KENAPA KAMU KENA PAKAI PERFUME SETIAP MASA! WANITA PASTI SUKA!

Wanita lebih sensitif terhadap bauan pada tubuh kamu. Memakai wangian akan menjadikan anda lebih menarik kepada wanita. Dalam memilih pasangan, bau adalah aspek penting bagi wanita. Dalam kajian Eropah, ia menunjukkan bahawa walaupun isyarat visual adalah yang paling penting bagi lelaki dalam memilih wanita, aroma pula adalah faktor yang paling berkuasa untuk wanita dalam memilih lelaki. Seorang lelaki menggunakan mukanya terlebih dahulu, manakala seorang wanita menggunakan hidungnya (walaupun dia tidak tahu!). Selain itu, wanita mempunyai deria bau yang lebih baik dan lebih halus. Bermula pada saat dilahirkan, wanita secara konsisten mengungguli lelaki dalam ujian bau, dalam kedua-dua pengenalan dan pengesanan. Malah, hidung wanita juga ditujukan untuk sensitif terhadap pheromone lelaki (hormon seks jenis beraroma). Semua wangian bergabung dengan aroma ini untuk membentuk pengalaman ciuman yang lebih berkesan dan menarik.

IKLAN

Haruman boleh memupuk hubungan emosi yang lebih mendalam dengan orang lain.

HEY LELAKI, INI SEBAB UTAMA KENAPA KAMU KENA PAKAI PERFUME SETIAP MASA! WANITA PASTI SUKA!

Bau adalah rasa yang paling berkuasa. Sebenarnya ia 150,000 kali lebih sensitif daripada penglihatan anda, dan mampu mengesan lebih daripada satu biji bau (mata kita hanya dapat mengesan sekitar 7,000,000 warna, dan itulah perkiraan yang tinggi). Bau juga mencetuskan kenangan yang lebih baik daripada mana-mana deria lain kerana olfactory bulb bersambung secara langsung ke sistem limbik, kadang-kadang disebut “emotional brain”. Aroma yang kuat dan unik adalah bersamaan sambungan emosi yang mendalam. Sebagai contoh, jika anda terbau haruman ibu kamu, pasti emosi kamu akan terganggu seketika kerana secara tidak langsung, pemikiran kamu sedang bermaib dengan emosi kamu mneyebabkan kamu sedih juga rindu. 

IKLAN

Haruman yang bagus menambah kesan keseluruhan anda menjadi seorang lelaki yang lebih perfect!

HEY LELAKI, INI SEBAB UTAMA KENAPA KAMU KENA PAKAI PERFUME SETIAP MASA! WANITA PASTI SUKA!

Kami tahu apabila anda berpakaian serba elok, ia secara tidak langsung menambahkan keyakinan diri anda. Anda hanya berasa lebih baik apabila kelihatan cantik. Memakai cologne boleh meningkatkan lagi perasaan itu, kerana anda yakin bahawa anda bukan sahaja kelihatan seperti satu juta dolar, tetapi juga haruman yang dipakai berbau seperti itu (satu juta dolar). Jenis haruman yang and pilih dan pakai melambangkan personaliti diri anda. Jadi, harus sedar betapa pentingnya sesuatu haruman itu yang bisa mengubah persepsi masyarakat pada diri kamu. Tidak kiralah sama ada pertemuan dengan si dia ataupun hal kerja.

IKLAN

 

 

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI