KENAPA SUAMI ORANG JUGA PEREMPUAN TERKEJAR-KEJAR. SERONOK SANGAT KE GANGGU RUMAH TANGGA ORANG LAIN?

 

SI MAKCIK ITU JANDA

Kalau korang tengok drama-drama bersiri tipikal melayu. Asal ada si Janda yang berdressup maut je dalam kampung, mesti semua isteri dalam kampung tu tak akan senang duduk. Agak-agak korang kenapa? Ya, janda adalah lebih banyak pengalaman berbanding si anak dara? Sebenarnya ia lebih kepada perlakuan, layanan dan kegedikkan. Kenapa janda diaktakan suka kacau suami orang?

IKLAN

First, yeah they are good at sex since mereka pakar makan jamu, lama makan garam dan sebagainya. Tak seperti, si anak ‘dara’ yang tak berminat pun nak makan jamu even dah dua tahun berkahwin. Yang 10 tahun ‘kahwin’, tetapi baru 1 tahun nikah tu jangan tanya ah pasal jamu. Sure mereka tak sentuh.

Seterusnya layanan. Yang dah berpengalaman kahwin ni, kurang sifat merajuk terpekik terlolong sambil jerit. Biasanya janda ni tahu bila dia nak mengalah. Dia juga boleh kawal suami dia dan suami dia boleh kawal dia. Ada match bak kata orang. Tapi kalau anak ‘dara’, sikit-sikit nak ikut cakap dia. Tak matang langsung.

DAH KAHWIN = KEWANGAN STABIL = SECURE.

IKLAN

Perempuan sekarang tahu dia masih bergetah, “Im hot, Im sexy, Im fabulous. I should be rich.” Ya, rich. Rich dengan duit orang lain. Orang muda pun ramai yang kata-kaya. Nak-nak anak datuk. Tapi kenapa still nak yang berkahwin? Ya, sebab yang berkahwin, mostly boleh terus ajak berkahwin dan ada pengalaman memberi komitment terhadap seseorang. So, secure.
MAKIN TUA, MAKIN HANDSOME

Lelaki berjambang lagi hot dari lelaki tak ada janggut? Semakin tua, makin bergaya? Semakin di minati? Semakin macho? Semakin matang? Contohnya, Robert De Nero. Horatio Caine (David Caruso) dan macam-macam lagi lah. Bak kata orang, lelaki, makin lama makin berharga. Perempuan makin lama makin… erm… errrr… antik. Lagi pun, men’s life start at 40 kan?

Sama juga macam di kolej. Market lelaki vs market perempuan. Semakin senior si lelaki, semakin tinggi market. Semakin senior si perempuan, semakin kurang market nya. Kan?  Perempuan amat-amat tertarik dengan lelaki yang matang. Even lelaki tak handsome dan muka pelik serta tua, tetapi kejantanan dan kematangan lelaki memang akan buat perempuan tertawan.


LELAKI MAKAN LUAR

IKLAN

Why lelaki makan luar?

  1. Bosan tengok muka isteri yang sama setiap hari. Semua sukakan Ais Krim Chocolate. Tapi kadang-kadang, nak juga rasa Ais Krim Vanila kan?
  2. Kasih sayang lelaki terlampau banyak. Seorang perempuan tak cukup.

LELAKI YANG DAH KAHWIN TAHU NAK KASI ‘PANDANGAN MEMBARA’
Ini lagi satu salah lelaki. Lelaki bila dah kahwin, dia automatik tahu cara nak tackle, layan dan belai si gadis. Si gadis pula, punya lah naif dan lurus, terus cair. Lelaki yang dah berkahwin, amat jauh bezanya dengan lelaki yang belum kahwin. Seseorang yang dah kahwin, biasanya ada sifat sabar yang tinggi. Sifat matang yang kental dan pandai memberi pandangan serta nasihat yang amat lain. Which is, tak ada kat lelaki muda-muda. Sebab itu ramai wanita terpikat.

 

Olahan : theotherkhairul.blogspot