Kolaborasi antara dua jenama gergasi terutamanya yang mempunyai pengaruh serta pengikut besar merupakan satu fenomena biasa dalam industri fesyen masa kini.

Sebagai contoh kerjasama antara Timberland dan Mastermind yang sentiasa mendapat perhatian ramai.

Meneruskan kolaborasi yang bermula pada musim lalu, Timberland sekali lagi bekerjasama dengan jenama streetwear gergasi Jepun, Mastermind untuk koleksi Fall/Winter 2019.

Dengan melakukan olahan rekaan lebih ‘dark’ dari Mastermind dan gaya vintaj outdoor dari Timberland, kolaborasi ini adalah sebuah estetika fesyen yang mengetengahkan kualiti, gaya dan hasil premium.

IKLAN

Kolaborasi Dua Jenama Gergasi, Timberland x Mastermind Japan Capsule CollectionBACA: Koleksi Fall/Winter 2019 TIMBERLAND Tampilkan Seleksi But & Jaket Tahan Lasak

Timberland x Mastermind Japan Capsule Collection memperkenalkan sebanyak enam item berbeza iaitu field boot, weatherbreaker waterproof jacket, sherpa fleece jacket, sweater, seluar kasual dan t-shirt bergrafik.

Projek istimewa Timberland kali ini juga memaparkan seleksi rekaan klasik mewahnya yang bertembung dengan ideologi jenama Mastermind.

IKLAN

Kolaborasi Dua Jenama Gergasi, Timberland x Mastermind Japan Capsule Collection Kolaborasi Dua Jenama Gergasi, Timberland x Mastermind Japan Capsule Collection

Sebagai contoh field boot menerima penambahbaikan dengan teknologi kalis iar TimberDry dengan padanan logo tengkorak terkenal Mastermind.

IKLAN

Setiap item juga lengkap dengan kemasan metalik dengan padanan kontras warna hitam dan putih dan logo reflektif.

Koleksi Timberland x Mastermind Japan Capsule Collection ini hanya boleh didapati secara eksklusif di Isetan The Japan Store, Kuala Lumpur pada 9 November 2019.

Kesemua item ini juga dilaporkan dalam kuantiti sangat terhad.

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI