Wajah merupakan kawasan paling penting dalam setiap manusia. Ia mencerminkan peribadi anda sedikit sebanyak. Bayangkan jika anda lemparkan wajah masam sepanjang hari, mungkin tiada yang akan berani tegur anda.

Dari segi penjagaan wajah pula, mungkin anda akan dipandang dan diminati jika anda mempunyai paras rupa yang menarik. Namun, wanita tidak memandang kacak sebagai alasan untuk mereka mendekati sahaja, jika anda pandai menjaga kulit anda, hidung kembang atau tiada kening pun wanita masih Onzz mendekati anda.

Tak guna juga kalau ada badan sado, berketul tapi wajah penuh jerawat kan? Tidak segigih wanita, lelaki biasanya alpa dengan rawatan kecantikkan di spa dan facial. Ada antara anda yang menganggap bahawa rawatan facial merupakan satu pembaziran dan tidak pantas untuk lelaki. Mungkin terlalu gay apabila menjaga wajah sehingga ke spa.

Anda silap! Ini yang anda perlu tahu tentang facial.

IKLAN

Tempat yang berbeza dan wajah yang berbeza bermakna tidak ada definisi facial untuk wajah, namun ia lebih kepada mencuci darah kotor dari wajah anda dan buang segala yang tak diperlukan pada wajah. Asas facial membantu untuk membersihkan liang-liang yang berminyak dan mengelupas sel-sel kulit yang mati di bahagian atas kulit anda (terdapat antara 15 dan 20).

Jika ada ke spa, antara perkara asas yang akan dilakukan oleh mereka adalah mereka akan membersih muka anda, mencuci mana-mana kotoran yang mungkin anda ambil dari luar sebelum Proses pengukusan membuka liang-liang. Ini membantu langkah seterusnya, pengekstrakan manual, di mana bintik hitam dan whiteheads dikeluarkan dengan cara dan teknik yang betul.
“Ala, boleh je buat dekat rumah!” Ini sangat berbeza dengan setiap picikan yang anda lakukan di rumah. Ahli dermatologi yang berkelayakan akan menggunakan satu set alat dan sarung tangan khas, sementara pengetahuan mereka yang luas akan tahu tepat bila dan bagaimana untuk menekan dan mengurut kumbahan yang membusuk di bawah kulit anda.

IKLAN

Dua langkah terakhir melibatkan penghembusan dan menghidratkan krim dan mencuci mengurut ke kulit anda dengan cara yang bertujuan untuk meletakkan anda dalam keadaan santai. Secara keseluruhannya, wajah yang dimaksudkan untuk bekerja sama dengan rejim penjagaan kulit harian anda.

IKLAN
Lelaki Dan Facial Ada Pentingnya, Ini Kenapa Perlu Anda Ambil Peduli

Kenapa perlu anda ambil peduli?

Mengapa? Dari sini anda sudah nampak betapa perlunya anda ke pusat rawatan facial berdekatan kan? Walaupun kulit lelaki lebih tebal dan cukup tahan, ia mengalami tekanan yang ketara akibat pencukuran. Testosteron juga bertanggungjawab untuk meningkatkan pengeluaran minyak, tetapi permukaan kulit manusia cenderung menjadi lebih kering kerana ketebalannya dan kelembapan semulajadi berkurang.

Satu perkara yang perlu anda paling ambil peduli adalah kesesuaian kulit anda dengan produk yang disyorkan. Adalah penting untuk mendedahkan apa-apa alahan jika ia berkaitan dengan kepekaan kulit. Ini kerana setiap manusia mempunyai kulit yang berbeza-beza walaupun kembar! Anda perlu dapatkan khidmat nasihat dari perunding kulit sebelum menjalani rawatan, jadi pakar anda boleh menilai kesihatan kulit anda dan mencadangkan rawatan yang sesuai.
Jadi jangan takut untuk ke pusat rawatan Facial. Kadang-kala info yang kami beri tidak mencukupi untuk anda lakukan rawatan sendiri di rumah. Ingat! Sesetengah pusat rawatan menawarkan harga yang sangat tinggi. Cuba anda bayangkan, jika anda menggunakan produk murah pada wajah, bukankah ia akan memudaratkan lagi kulit anda? Jadi pilihlah dengan tepat ye.

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI