Mana Lebih Buat Perempuan Ghairah, Lelaki Berkulit Gelap Atau Berkulit Cerah?

 

Jika anda tergolong dalam kalangan lelaki berkulit gelap, janganlah bersedih. Lelaki berkulit gelap sering kali disifatkan sebagai tidak cukup kacak. Perbezaan warna kulit memang dilihat menjadi ‘kayu ukur’ kecantikan seseorang itu.

Terutamanya dengan terdapatnya banyak produk-produk memutihkan kulit. Memiliki kulit gelap ini dilihat seperti tidak cukup sempurna di mata orang ramai. Memiliki kulit yang putih baru dipanjang dan dikatakan kacak, hensem, cantik dan gebu.

 

Mana Lebih Buat Perempuan Ghairah, Lelaki Berkulit Gelap Atau Berkulit Cerah?

Sebenarnya tidak ada kurangnya pun jika lelaki berkuli gelap. Malah, lelaki berkulit gelap ini mempunyai 10 kelebihan yang sangat awesome ramai tidak tahu. Nak tahu apa kelebihan lelaki berkulit gelap? Berikut merupakan 10 kelebihannya.

IKLAN

1. Jangan tidak percaya pula, lelaki yang memiliki kulit gelap ini sebenarnya kelihatan lebih awet muda berbanding lelaki yang berkulit cerah.

2. Hampir 60% orang berkulit gelap ini tak obses nak putihkan kulit dengan membeli macam-macam produk putihkan kulit. Kebanyakkan orang berkulit gelap ini lebih yakin dengan diri mereka sendiri.

3. Lelaki kulit gelap ini lebih nampak maskulin berbanding orang yang berkulit putih yang kebanyakkan nampak lebih jambu.

4. Jika anda memiliki kulit gelap, anda pasti akan dikatakan seorang atlet sukan atau aktif bermain sukan sehingga menyebabkan kulit anda kelihatan gelap.

5. Seseorang yang berkulit gelap dilihat berbakat terutamanya berkaitan seni. Tengok saja artis-artis lelaki yang berkulit gelap, kebanyakkan mereka semua berseni seperti Remy Ishak, Anuar Zain, dan ramai lagi.

IKLAN

6. Lelaki berkulit gelap ini akan menampakkan diri anda ganas dan garang. Anda tidak perlu susah-susah untuk buat muka untuk takutkan orang dan muka ganas juga boleh elakkan diri dari menjadi mangsa buli.

7. Wanita yang berkulit putih lebih suka memilih pasangan yang berkulit gelap.

8. Miliki kulit gelap sebenarnya ramai orang yang kulit putih tidak tahu adalah kulit mereka lebih licin berbanding orang kulit putih.

9. Orang berkulit gelap juga cenderung untuk mengenakan baju yang berwarna lembut dan tidak terlalu terang.

IKLAN

Mana Lebih Buat Perempuan Ghairah, Lelaki Berkulit Gelap Atau Berkulit Cerah?

10. Lebih penting, ramai wanita anggap lelaki kulit gelap ini lebih menarik berbanding lelaki kulit putih.

Kajian ini dilakukan ahli sosialogi, Dr Shyon Baumann. ‘kami mengesahkan persepsi mengenai warna kulit bukan sekadar tanggapan, tetapi hakikat. Warna kulit menjadi daya penarik dan antara ciri utama rujukan sosial. Boleh dikatakan, apa yang dianggap sebagai mitos kini menjadi fakta.’

Bersyukurlah dengan apa sahaja warna kulit yang anda miliki. Allah telah mencipta anda sebaik-baik manusia, hanya disebabkan kita tidak bersyukur sanggup makan produk untuk putihkan kulit.

Setiap warna kulit itu ada baik dan buruknya. Janganlah terlalu obses dengan nak menjadi putih dan cantik sehingga membahayakan tubuh badan sendiri makan produk berbahaya. Jangan rasa rendah diri kerana kulit gelap.

 

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI