Buat anda yang sering mengikuti perkembangan semasa industri fesyen tempatan atau penggemar menswear eksklusif, Bon Zainal bukanlah nama yang asing.

Dereten selebriti, orang kenamaan malah dari pemimpin negara pernah menggayakan sut yang mendapat sentuhan serta rekaannya.

Melihat sosok badannya mungkin ramai yang tidak menyangka bahawa dia sudah mencecah usia 54 tahun. Datuk kepada dua orang cucu ini juga merupakan Presiden Bumiputera Designer Association Malaysia (BDAM).

 

View this post on Instagram

 

…” No Pain No Gain ” 😎 #nopainnogain #noplaynogame #nobullshit #nomercy #nosubstitute

A post shared by Bon Zainal Harun (@bonzainal3003) on

Peluang untuk menemubual beliau bagi isu majalah keluaran April, penulis gunakan sebaik mungkin untuk bertanya apakah rahsia dia maintain awet muda dan sentiasa nampak bertenaga.

IKLAN

BUKAN RAHSIA BESAR

Sukar untuk kita temui seorang lelaki berusia 54 tahun mempunyai bentuk badan dan fizikal sepertinya. Pasti ramai tertanya-tanya apakah rahsia awet muda yang diamalkan oleh Bon Zainal.

“Sebenarnya terpulang kepada diri sendiri. Saya seorang yang sangat banyak bergerak. Setiap pagi selepas Subuh saya akan pergi ke gimnasium untuk buat sedikit workout.

“Kalau bekerja pula saya lebih banyak berjalan. Dalam sehari memang saya tidak akan senang duduk kalau tidak berjalan.

IKLAN

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bon Zainal Harun (@bonzainal3003) on

“Selain itu saya juga menjadi duta paling tua bagi sebuah gimnasium terkenal di ibu kota. Disebabkan itu juga saya kini mula berjinak-jinak dengan dunia pakaian kercergasan menerusi jenama Bon Active. Dalam tempoh terdekat saya akan perkenalkan lebih banyak pakaian sukan juga.

IKLAN

“Dari segi pemakanan pula sejujurnya saya tidak ada pantang larang. Makan apa yang suka dan sebanyak mana saya mahu. Bezanya saya akan bakar semula dengan melakukan senaman. Selain itu jaga masa makan yang baik.

“Dan akhir sekali saya banyak minum air kosong. Minuman lain saya hanya minum Milo sahaja. Kopi dan teh memang tidak akan saya sentuh,” jelasnya lagi.

Jangan lupa nantikan temubual eksklusif MASKULIN bersama Bon Zainal dalam isu majalah akan datang!

FOTO: Instagram Bon Zainal (@bonzainal3003)

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI