rutin grooming wanita
Foto: cookie_studio - www.freepik.com

Sama ada anda suka atau tidak, pandangan pertama emainkan peranan sanagat penting dalam perkenalan dan juga pertemua sosial yang lain. Malah persepsi pandangan pertama juga sangat penting dalam bidang perniagaan. Disebabkan itulah anda haru ada rutin grooming yang baik bagi menyerlahkan penampilan baik.

Bagi anda yang ingin berjanji temu dengan wanita yang baru dikenali pastinya mahu meninggalkan tanggapan yang baik.

Untuk tampil kacak dan tampan bergaya tidaklah bergantung kepad penggunaan produk penjagaan diri yang mahak semata. Jika anda tidak ada rutin grooming basic yang baik seperti MASKULIN kongsi kali ini, ia tidak akan dapat dicapai.

Rutin Grooming Ringkas Ini Mampu Buat Si Dia Terpegun Melihat Anda
Foto: yanalya – www.freepik.com

Kali ini MASKULIN ingin kongsi beberapa rutin grooming yang boleh membuatkan si dia terpegun melihat anda.

1. Trim yang mana perlu

Si dia akan perasan terutama mengenai bulu-bulu yang tidak sepatutnya muncul pada wajah anda. Mereka lebih rela untuk berbual bersama lelaki yang mulutnya berbau dari mereka yang bulunya tumbuh di merata tempat. Anda harus memperbaiki penampilan anda dan uruskan bulu-bulu di hidung atau telinga anda agar tidak terlalu kelihatan.

IKLAN

2. Penjagaan gigi

Gigi anda adalah salah satu daya menarik bagi seseorang wanita kerana mereka kerap berada pada paras tersebut dan duduk di meja bertentangan, maka itulah perkara yang mereka akan perasan selalu.

Anda boleh bersihkan gigi anda dan melakukan flos gigi seminggu sekali jika mempunyai kesempatan kerana wanita menggemari lelaki yang bergigi putih.

Rutin Grooming Ringkas Ini Mampu Buat Si Dia Terpegun Melihat Anda
Foto: bristekjegor – www.freepik.com

3. Bulu leher

Wanita dengan segera akan perasan apabila seseorang lelaki itu memiliki garis leher yang kemas dan licin. Bulu yang tumbuh di leher boleh mencacatkan penampilan anda. Singgah kedai gunting seketika untuk memperbaiki bulu yang tumbuh pada leher anda setelah menggunting rambut anda untuk memperkemaskan penampilan.

IKLAN

4. Kuku jari

Hubungan peribadi dan profesional semuanya bermula dengan berjabat tangan – oleh itu penggayaan kuku anda juga haruslah berada pada tahap yang setanding dengan profesionalisma anda.

Tiada wanita yang ingin keluar bertemujanji dengan lelaki yang kukunya kelihatan seperti tinggal di hutan berbulan lamanya.

IKLAN

5. Wangian dan pewangi

Wanita ini cepat perasan jika anda memakai bau-bauan yang berlebihan. Bukan sahaja berkenaan pewangi anda tapi juga berkenaan mandian badan yang anda kadangkala pakai selepas pulang dari gimnasium.

Gunakan mandian badan tanpa bau yang kuat seperti mandian badan yang bebas dari wangian. Pasti terasa segar!

Jom follow YouTube MASKULIN untuk seleksi video menarik seperti di bawah!

https://www.youtube.com/watch?v=FOqtUg4Dlt0&t=7s

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI