Siapa sahaja yang tidak pernah berangan-angan ketika masih kanak-kanak Bahkan orang dewasa juga mempunyai angan-angan tersendiri.

Begitu juga dengan jaguh berbasikal trek negara, Dato’ Azizulhasni Awang yang suatu ketika dahulu mengimpikan wajahnya terpampang pada pembungkusan produk minuman.

“Bila saya minum apa-apa minuman yang ada gambar olahragawan dekat pembungkusannya, saya ada memasang cita-cita lah,” kongsi Dato’ Azizulhasni kepada Maskulin.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MASKULIN (@maskulinmag)

Katanya, pada ketika itu beliau berharap yang beliau juga mampu berada di posisi olahragawan berkenaan suatu hari nanti.

Ternyata impian yang pernah dipasangnya itu menjadi reality apabila beliau dilantik sebagai duta rasmi Oligo, sebuah jenama minuman malt coklat keluaran Power Root.

IKLAN

“Saya macam tak sangka juga bila nak bekerjasama dengan Power Root dan juga Oligo ini.

“Memang saya bersyukur dan gembira lah. Maksudnya, cita-cita saya suatu hasa dahulu dah tercapai,” ujarnya.

Kobarkan Semangat Generasi Baharu

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Azizul | Awang (@azizulhasniawang)

IKLAN

Beliau ditemui Maskulin di Majlis Pelancaran Media Oligo yang sekaligus mengumumkan beliau selaku duta rasmi jenama itu.

Oleh itu, Datuk Azizulhasni berharap dengan terpampangnya wajah beliau pada produk minuman tersebut, ia akan memberi inspirasi kepada generasi baharu seperti mana dirinya terinspirasi dengan perkara sedemikian sewaktu kecil dahulu.

“Macam mana saya dulu kecil-kecil, macam itu lah. Kita nak mengobarkan semula generasi seterusnya ini,” kata beliau yang diberi julukan The Pocket Rocketman itu.

IKLAN

“Adik-adik dekat luar sana, budak-budak sekolah bila dia minum, nak suruh mereka macam ada inspirasi yang mereka boleh buat macam saya.

“Boleh jadi juara dunia ataupun boleh jadi jaguh dalam apa jua benda yang mereka buat, pekerjaan ke, sukan ke, atau apa sahaja,” tambahnya.

BACA: “Badan Cantik, Otak Cantik”, Amir Ahnaf Ajak Ubah Pemikiran Jaga Bentuk Tubuh

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI