Baru-baru ini viral gambar seorang atlet e-sukan professional Mobile Legends, Mohd Faris Zakaria atau lebih mesra di sepa sebagai Soloz mengunjung pusat pameran kenderaan mewah di Bangsar dengan mengenakan selipar sahaja.

Baca: Pakai Selipar Tengok Ford Mustang Lelaki Ini Curi Tumpuan

Cerita selipar tidak habis di situ, baru-baru ini melalui melalui akaun twitter sorang pelari di kenali sebagai Yimster ada berkongsi kisah yang cukup memberi insiparsi kepada kita semua.

IKLAN


“Ini Pakcik Wahid berusia 77 tahun yang mencuba larian UiTM 104KM ultra. Dia mungkin tidak pantas tetapi sangat bagus berjalan pantas di setiap hentian dan juga bukit. Jangan salah anggap, dia seorang yang berdedikasi dan tidak mengenal erti putus asa,” Tulisnya diruangan twitter.

Pakai Selipar Sahaja Pakcik Ini Masuk Larian Ultra 104KM!Namun niat pakcik ini terhenti apabila di loop 13 iaitu pada 67km kerana sakit kaki. Tetapi sangat membanggakan di usia sebegini dia boleh berjalan pantas sehingga 67km!

IKLAN


Menurut salah sorang netizen, ia bukan lah selipar biasa-biasa. Sebenarnya ia diperbuat untuk sakit tumit dan harganya dalam lingkungan RM70 di kedai.

IKLAN

Pakai Selipar Sahaja Pakcik Ini Masuk Larian Ultra 104KM!Malah, ada sorang netizen memberitahu dia tinggal di kampung yang sama dengan Pakcik Wahid dan akui memang dari dulu lagi pakcik ini jogging keliling kampung.


Sungguh hebat Pakcik Wahid ini, dia langsung tak give up dengan larian! Apapun MASKULIN ucapkan tahniah dekat pakcik dan berharap satu hari nanti pakcik bergaya menghabiskan larian pakcik.

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI