Walaupun filem ‘Barbie’ bukanlah pilihan kita semua untuk menjadi bahan tontonan di pawagam namun tidak dinafikan filem tersebut menjadi fenomena yang cukup hebat auranya.

Dengan sambutan yang hebat di pawagam secara tidak langsung turut mengheret lelaki untuk menyaksikannya – terutama buat mereka yang harus menemani pasangannya yang ingin menonton filem lakonan Margot Robbie, Ryan Gosling, Will Ferrell dan ramai lagi.

Senaman Ryan Gosling & Pelakon Lelaki ‘Barbie’ Lakukan Untuk Dapatkan Six-Pack

Selain kejelitaan Margot Robbie sebagai Barbie yang menjadi tumpuan kemunculan aktor, Ryan Gosling sebagai Ken juga tidak kurang hebatnya. Apa tidaknya lihatlah bentuk badan Ryan Gosling yang lengkap dengan six-pack!

Mungkin anda sendiri terntanya-tanya bagaimanakah Ryan Gosling mendapatkan bentuk badan mantap seperti itu.

Perkara ini dikongsikan oleh jurulatih perbadi terkenal di kalangan selebriti, David Higgins yang bertanggungjawab memberi latihan dan senaman kepada barisan pelakon lelaki ‘Barbie’.

Berikut merupakan 5 senaman utama yang dilakukan oleh mereka.

IKLAN

ROLL BACK

Duduk tegak dengan lutut bengkok dimasukkan ke dalam dada anda dan tangan pada tulang kering anda.

Kemudian gulung ke belakang, jadi bahagian atas belakang anda berada di atas tikar, pastikan lutut anda terselit. Ulang, kembali ke kedudukan tegak sebelum melabuhkan badan semula.

LEG LIFT

Baring terlentang dengan kaki kiri disilang ke kanan. Angkat kaki dan kaki anda lurus ke atas.

Pada ketinggian itu, masukkan pusingan perlahan ke kiri kemudian kanan, kemudian perlahan-lahan turun ke tanah. Lakukan ini selama satu minit kemudian tukar kaki kanan anda di atas dan pergi lagi.

IKLAN

Senaman Ryan Gosling & Pelakon Lelaki ‘Barbie’ Lakukan Untuk Dapatkan Six-Pack

TWO STEP CRUNCH

Lakukan crunch seperti biasa, jeda separuh ke atas sebelum meneruskan, kemudian jeda lagi di bahagian atas untuk menambah lebih banyak masa di bawah ketegangan.

CROSSBODY CRUNCH

Crunch up! Silangkan siku anda ke lutut bertentangan anda, sebelum membuka semula apabila menurun. Lakukan seminit setiap sisi.

IKLAN

WINDSCREEN WIPER

Duduk dalam keadaan duduk dengan lutut dibengkokkan. Bersandar ke belakang untuk merasakan ketegangan dalam perut anda.

Angkat buku lali anda, dan goyang kaki anda ke kiri ke kanan, sejauh yang anda boleh ke mana-mana arah. Jika anda benar-benar ingin merasakan kesakitan, tambahkan lutut ke dada di tengah-tengah setiap pergerakan.

Selamat mencuba!

Jangan lupa subscribe atau follow YouTube dan TikTok MASKULIN untuk seleksi video menarik seperti di bawah.

 

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI