Pada bulan lalu Neuron Mobility telah mengumumkan bahawa perkhidmatan perkongsian e-skuter mereka akan dilancarkan di Malaysia. Syarikat penyedia perkongsian skuter Asia Tenggara tersebut pada hari ini melancarkan secara rasmi perkhidmatan mereka untuk pasaran Malaysia.

Dan pada hari ini pelancaran servisnya di Cyberjaya ini menjadikan Malaysia sebagai negara ketiga selepas Simgapura dan Thailand. Cyberjaya juga menjadi bandar keempat selepas Singapura, Bangkok dan Chiang Mai diperkenalkan servis perkongsian e-skuter ini.

Servis Perkongsian E-Skuter Neuron Mobility Kini Memasuki Pasaran Malaysia

BACA: Lelaki Ini Ajar Bagaimana Nak Dapatkan Semula Handphone Yang Hilang

IKLAN

Difahamkan buat masa sekarang servis Neuron Mobility menjadikan Cyberjaya sebagai komersial spot sebagai program pilot mereka. Jelas mereka ini bagi memastikan permintaan dan kemudahan ini dinikmati di kawasan Multimedia Super Corridor (MSC).

Dengan misi membawakan smart transportation, Neuron Mobility telah membuktikan kejayaan mereka dengan operasi yang cukup efisyen dan berkesan di Singapura dan Thailand.

IKLAN
Servis Perkongsian E-Skuter Neuron Mobility Kini Memasuki Pasaran Malaysia
Contoh ‘stesen’ e-skuter Neuron Mobility yang boleh dinikmati oleh pengguna.

Untuk menggunakan servis e-skuter ini anda boleh memuat turun aplikasi Neuron Mobility di Apps Store dan Google Play. Mereka menawarkan beberapa pilihan langganan mengikut kesesuaian pengguna.

Servis Perkongsian E-Skuter Neuron Mobility Kini Memasuki Pasaran Malaysia

IKLAN

Sebagai contoh untuk pas sekali penggunaan dikenakan caj RM3 dan 30 sen untuk setiap minit. Pas mingguan yang boleh digunakan sebanyak lima kali penggunaan pula dikenakan caj RM38 dan pas tanpa had harian, RM68 dan pas bulanan pula RM98.

MASKULIN bwrharap servis ini akan mendapat sambutan yang baik dan tidak menerima nasib buruk seperti oBike di mana basikal mereka dirosakkan dan dicuri oleh pengguna tak bertanggungjawab.

Kredit: Neuron Mobility

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI