Setiap lelaki pasti impikan bentuk badan yang fit atau sado supaya penampilan diri nampak lebih meyakinkan.

Untuk mendapatkan badan fit dan sado, penting untuk anda lakukan senaman secara konsisten bagi membentuk tubuh yang mantap.

Jika tidak ke gym pun, anda sebenarnya masih boleh mengeluarkan peluh dan mendapatkan bentuk badan mantap asalkan rajin melakukan senaman.

IKLAN

Ini merupakan 4 steps senaman yang boleh anda lakukan di rumah dalam keadaan yang lebih selesa tanpe menggunakan peralatan gym.

1. Tekan tubi

Tak Ada Hal Kalau Tak Pergi Gym, Buat Je 4 Steps Senaman Ini Di Rumah Untuk Dapatkan Badan Fit!Lakukan senaman tekan tubi sebanyak 20 kali sehari pada peringkat permulaan sama ada selepas anda bangun tidur pada waktu pagi.

IKLAN

2. Bangkit tubi

Tak Ada Hal Kalau Tak Pergi Gym, Buat Je 4 Steps Senaman Ini Di Rumah Untuk Dapatkan Badan Fit!Lakukan senaman ini sebanyak 20 kali pada peringkat permulaan dan tambah mengikut kemampuan dari sehari ke sehari. Anda akan dapat merasai kesan tegang di bahagian perut untuk mendapatkan hasil yang berkesan.

3. Squat jump

Tak Ada Hal Kalau Tak Pergi Gym, Buat Je 4 Steps Senaman Ini Di Rumah Untuk Dapatkan Badan Fit!Untuk senaman squat jump pula, anda buat sebanyak 30 kali. Senaman squat jump dapat menguatkan otot jantung, selain melancarkan peredaran darah dalam tubuh badan.

IKLAN

4. Pull up

Tak Ada Hal Kalau Tak Pergi Gym, Buat Je 4 Steps Senaman Ini Di Rumah Untuk Dapatkan Badan Fit!Senaman pull up berfungsi untuk menguji tahap kemampuan anda mengimbangkan tubuh badan, selain menyediakan tubuh anda untuk mengangkat beban. Lakukan senaman pull up sebanyak 10 kali untuk peringkat permulaan.

Lakukan kesemua senaman ini setiap hari dalam tiga set sama ada di lakukan pada waktu pagi, petang atau malam.

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI