Kalau sudah namanya dilahirkan di bumi Malaysia, suka atau tidak kita pasti akan bergantung kepada juadah nasi putih. Makanan ruji yang tidak pernah lekang daripada pinggan.

Diet Nasi, Rahsia Andy Lau Kekal Muda Di Usia 60-an
Foto Via Pexels

Malah, ada juga di kalangan kita yang enggan menyentuh nasi atas alasan berbeza seperti ingin berdiet dengan mengurangkan pengambilan kanji.

Begitulah juga rahsia awet muda aktor Hong Kong yang tersohor. Melihat wajah dan bentuk tubuhnya, siapa sangka aktor dan penyanyi kacak dari Hong Kong, Andy Lau telah memasuki usia 62 tahun hari ini, tanggal 27 September.

IKLAN

Diet Nasi, Rahsia Andy Lau Kekal Muda Di Usia 60-an

Andy Lau terkenal sebagai antara bintang yang tidak pernah hilang aura dan pesonanya walaupun sudah berpuluh tahun dalam industri hiburan. Dipetik Detik.com, demi penampilan yang sempurna, ternyata ada pengorbanan yang dilakukan Andy Lau. Rahsia Andy Lau untuk kekal muda ialah tidak makan nasi putih. Aktor yang dilahirkan pada 27 September 1961 ini telah lakukannya bertahun-tahun secara konsisten.

IKLAN

“Andy Lau berkeras untuk tidak makan nasi selama 10 tahun supaya dia dapat mencapai penampilan terbaik. Menjadi seorang selebriti mungkin kelihatan hebat di mata orang ramai, tetapi sukar untuk membayangkan apa yang mereka lakukan di sebalik tabir,” ujar pengarah Wong Jin.

Diet Nasi, Rahsia Andy Lau Kekal Muda Di Usia 60-an
Director Hong Kong, Wong Jing

Dipetik dari Today Online, netizen memuji bintang filem The White Storm 2 ini kerana disiplin dirinya, memanggilnya ‘hebat’ dan ‘inilah sebabnya dia masih popular selepas 40 tahun’.

IKLAN

Hmm…agak-agaknya korang mampu ke ikut Andy Lau berhenti makan nasi untuk kekal muda..

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI